f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1279 23 - 27 Σεπτεμβρίου 2022


Δύσκολα πράγματα

Η δικαστική λήψη προσωρινής (διάρκειας τεσσάρων έως έξι μηνών) προστασίας που πέτυχε η ΜLS αποτελεί μόνο το πρώτο από τα τρία βήματα που θα πρέπει να γίνουν για τη διάσωσή της. Ειδικότερα, για να αποκτήσει νόημα αυτό το πρώτο βήμα θα πρέπει μέσα στο επόμενο εξάμηνο να γίνει και το δεύτερο, που είναι η συμφωνία με τους πιστωτές, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο.

Τώρα αν, μέσω της προσωρινής προστασίας και της πρότασης συμφωνίας με τους πιστωτές, βρεθεί και στρατηγικός επενδυτής, τότε μόνο υπάρχουν προοπτικές για την «επόμενη μέρα». Δύσκολη μάχη, με. αμφίβολο αποτέλεσμα.


Κι άλλη «μονοψήφια»

Η Flexopack είναι ακόμη μία εισηγμένη εταιρεία που διαπραγματεύεται με μονοψήφιο P/E μόνο με βάση τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου!

Με χρηματιστηριακή αποτίμηση στα 70,7 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη διαπραγματεύεται 30% χαμηλότερα από τα ίδια κεφάλαιά της (100,3 εκατ. στις 30 Ιουνίου 2022), ενώ με βάση μόνο τα εξαμηνιαία κέρδη (7,84 εκατ. ευρώ) το P/E της μετοχής διαμορφώνεται στις 9 φορές.

Όσο κι αν πιθανολογείται ότι η κερδοφορία του δεύτερου εξαμήνου θα είναι χαμηλότερη από αυτή του πρώτου, η Flexopack διαπραγματεύεται με σαφώς μονοψήφιο P/E, όντας ένας πολυεθνικός όμιλος με άριστη ρευστότητα και δραστηριοποίηση σε έναν από τους πλέον αμυντικούς κλάδους (συσκευασία τροφίμων).

Τα περί χαμηλού free float και μικρής εμπορευσιμότητας του τίτλου τα έχουμε επισημάνει κάμποσες φορές κατά το παρελθόν.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr