,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1279 23 - 27 Σεπτεμβρίου 2022


  «Τρίγωνο της φωτιάς» για τη βιομηχανία

Παρά τις ανάσες που πήραν μετά την αξιοσημείωτη υποχώρηση της τιμής της ενέργειας το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι ελληνικές βιομηχανίες εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις εξελίξεις και τις προοπτικές των εργασιών τους έως τουλάχιστον και τον προσεχή Μάρτιο.
ΣEΛ. 13



Πώς θα… μεταφραστεί ο συνδυασμός
ύφεσης και πληθωρισμού στην Ευρώπη


Οι προοπτικές ανάπτυξης της Ευρώπης επιδεινώνονται και οι «αρκούδες» έρχονται πιο κοντά στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα νέα στοιχεία υποδεικνύουν πιο ουσιαστικούς κινδύνους ύφεσης. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη χωλαίνουν και τώρα μια ήπια τεχνική ύφεση αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο φέτος, μαζί με τη μειωμένη προσφορά ενέργειας από τη Ρωσία.
ΣEΛ. 23



Telecoms: διπλό φυτίλι στον ανταγωνισμό

από το Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει για τις τηλεπικοινωνίες και γενικότερα για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά στη χώρα μας, οι οποίες αναζητούν εναλλακτικά έσοδα για να διατηρήσουν τη θέση τους αλλά και να δημιουργήσουν υπεραξίες.

ΣEΛ. 14



Το λάθος του Βόλκερ που
δεν πρέπει να επαναλάβει η Fed


Ο Πολ Βόλκερ θεωρείται ο καλύτερος όλων των εποχών κεντρικός τραπεζίτης επειδή αυτός και η Fed κατόρθωσαν να δαμάσουν τον πληθωρισμό στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ωστόσο, λιγότερο γνωστό είναι το σοβαρό λάθος που διέπραξε η Fed του Βόλκερ.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr