:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1279 23 - 27 Σεπτεμβρίου 2022


ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ
ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ


Πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα τώρα από τη συγκυρία, πού διαφοροποιείται και σε τι ποντάρει

Κ
όντρα στα ιδιαιτέρως δυσμενή σενάρια για την πορεία και τις προοπτικές της Ευρώπης, οι αναλυτές προβλέπουν -με βάση τα τρέχοντα δεδομένα- πως η ελληνική οικονομία μπορεί να υπεραποδώσει και να περάσει το δύσκολο 2023 με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μικρότερη ανεργία και πολύ πιο ευνοϊκό δείκτη δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Στον βαθμό που επαληθευυούν οι προαναφερθείσες προβλέψεις, δεκάδες εισηγμένων εταιρειών στο Χ.Α. διαπραγματεύονται σήμερα με πολύ ευνοϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες ακόμη και με βάση τις επιδόσεις της επόμενης δύσκολης χρονιάς, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για ενδεχόμενα κέρδη που θα μπορούσαν να καταγράψουν μεσο-μακροπρόθεσμα στο ταμπλό.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, σε κλίμα διεθνούς φόβου και έντονης αβεβαιότητας, τα βασικά σενάρια ηχούν στα αυτιά των επενδυτών. παράταιρα σε σύγκριση με το θόρυβο που προκαλούν τα ακραία, με τα διεθνή χρηματιστήρια να ακολουθούν πλαγιοκαθοδική τάση και να επηρεάζουν το ΧΑ, του οποίου άλλωστε το μεγαλύτερο κομμάτι των συναλλαγών γίνεται από ξένους επενδυτές.

Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τις τρέχουσες εξελίξεις, προσπαθώντας να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να πράξουν αναλόγως.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr