f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1275 26 - 30 Αυγούστου 2022


Ψάχνεται. ασφαλιστικά

Στην τραπεζική αγορά κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες ότι το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου ανέθεσε σε ξένη τράπεζα, που λειτουργεί ήδη ως σύμβουλός της (Goldman Sachs ή HSBC), να παρουσιάσει εναλλακτικές για την αξιοποίηση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος.

Αν οι πληροφορίες ισχύουν, η ανάθεση έγινε εν μέσω της. πολιορκίας της Lone Star στο Συγκρότημα και αποβλέπει στη βελτιστοποίηση της δομής του ισολογισμού, με διανομή μέρους ή του συνόλου ενδεχόμενου τιμήματος στους μετόχους, μέσω επιστροφής κεφαλαίου.

Τέλος, λειτουργεί ως έμμεσος οδηγός για την αξία του Συγκροτήματος. Ιδιαίτερα, αν από την εξέταση των εναλλακτικών προκύπτει ενδιαφέρον, που αποτιμά τις ασφαλιστικές στα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ.

ΥΓ. Οι ασφαλιστικές θυγατρικές της Κύπρου κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους κλάδους Ζωής και Ζημιών στην τοπική αγορά.


Όλα. πάνω

Την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν των μεγάλων προκλήσεων αποτυπώνουν στις επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων τα αποτελέσματα του εβδομαδιαίου πάνελ του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία της χώρας τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 49,1%, ακολούθησε ανοδική πορεία φτάνοντας το 70,5% τον Ιούνιο και ξεπέρασε κατά τι το 81% τον Ιούλιο, έναν από τους -παραδοσιακά- πιο καυτούς μήνες της καλοκαιρινής περιόδου.

Αντίστοιχα, η μέση τιμή διάθεσης ενός δίκλινου δωματίου από τα 82 ευρώ τον Μάιο, ανήλθε στα 108 ευρώ τον Ιούνιο για να φτάσει στα 131 ευρώ τον Ιούλιο.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr