,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1275 26 - 30 Αυγούστου 2022


  Οι μνηστήρες και οι… νύφες
στην ελληνική αγορά ενέργειας


Αναδιαμορφώνεται ο χάρτης της προμήθειας ηλεκτρισμού μετά την εξαγορά της Watt+Volt από τη Mytilineos (βλ. αναλυτικά στη σελ. 12). Ουσιαστικά η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι αποτελεί το λάκτισμα για τη συγκέντρωση της αγοράς, αν και επισημαίνεται ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πληθώρα «πολύφερνων νυφών». Θεωρείται εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός των εταιρειών-στόχων που διαθέτουν ελκυστικό πελατολόγιο, χωρίς να ακυρώνεται από συνοδά οικονομικά βάρη.
ΣEΛ. 11



Σε ποιες εισηγμένες αναμένονται
καυτές… γενικές συνελεύσεις


Πολλές εισηγμένες εταιρείες προτίθενται να διεξάγουν τις ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες (εκπνοή προθεσμίας έως τη 10η Σεπτεμβρίου), χωρίς να λείπουν και εκείνες που έχουν συγκαλέσει μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα έκτακτες Γ.Σ. με σημαντικά ζητήματα για την επενδυτική κοινότητα.
ΣEΛ. 15



Τα κλειδιά των αποδόσεων στο β΄ εξάμηνο

από το Περίοδος σημαντικής χρηματιστηριακής ανάκαμψης αποδείχτηκε το τελευταίο δίμηνο για τις διεθνείς αγορές μετοχών, αφού κατέγραψαν αξιόλογα κέρδη, με το Χρηματιστήριο της Αθήνας να ξεχωρίζει θετικά μετά από αρκετό καιρό. Ο δείκτης S&P 500 είχε έντονα αρνητικό ξεκίνημα στο έτος με διψήφια πτώση (η χειρότερη αρχή εδώ και μία δεκαετία), ωστόσο οι προοπτικές τόσο για το γ΄ τρίμηνο όσο και για το β΄ εξάμηνο του 2022 επισκιάζονται από μια σειρά θέματα.

ΣEΛ. 23



Στη δίνη της έλλειψης προσωπικού
ο τουρισμός σε όλη την Ευρώπη


Σε κοινό παρονομαστή για τις τουριστικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αναδείχθηκε και φέτος το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (World Travel & Tourism Council-WTTC), περισσότερες από 1,2 εκατ. θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη παραμένουν κενές, γεγονός που λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου, ο οποίος την προηγούμενη διετία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr