f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1271 29 Ιουλίου - 2 Αυγούστου 2022


Αλλαγές και μουρμούρες.

Σε ένα μήνα από σήμερα, η εν Ελλάδι θυγατρική των Βελγο-Ολλανδών της Ahold Delhaize, η ΑΒ Βασιλόπουλος, αποκτά νέο επικεφαλής. Ο Νίκος Λαβίδας αναλαμβάνει τα ηνία του νούμερο 2 ή 3 (διαλέγετε και παίρνετε) παίκτη του εγχώριου λιανεμπορίου τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία, την αγορά και την αλυσίδα. Το τι θα καταφέρει να πετύχει ο κ. Λαβίδας μένει να φανεί. Πάντως, το. μαγαζί οι Βελγο-Ολλανδοί, στους οποίους κάποιες δηλητηριώδεις γλώσσες καταλογίζουν. «αποικιοκρατική νοοτροπία», έχουν φροντίσει να το καθαρίσουν.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες καθαιρέθηκε και απεπέμφθη ο επικεφαλής του τομέα business development ενώ μέχρι το τέλος του έτους φεύγει ο επικεφαλής του ΙΤ. Απ' όσους μένουν στη διοικητική ομάδα, κάποιοι αναβαθμίστηκαν, αναλαμβάνοντας μέσω συγχώνευσης διευρυμένο ρόλο και κάποιοι άλλοι θα ενημερώνουν, εκτός από τα εδώ αφεντικά, τα μεγάλα αφεντικά στα κεντρικά.

Το ερώτημα είναι αν όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν εις γνώση του νέου επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος ή αν έγιναν από τους Βελγο-Ολλανδούς για να αφήσουν καθαρό το πεδίο στον Νίκο Λαβίδα. Πάντως οι εκκαθαρίσεις σε έναν από τους μεγαλύτερους εγχώριους λιανέμπορους δεν έχουν τελειωμό, κάτι που έχει χτυπήσει πολύ άσχημα στην αγορά και έχει προκαλέσει ένταση στους κόλπους της αλυσίδας.


Συνεχίζει να στηρίζει

Νέα έμμεση στήριξη του βασικού μετόχου προς την εισηγμένη εταιρεία θα υπάρξει μέσω της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της AVE (πρώην AudioVisual). Συγκεκριμένα, ο βασικός μέτοχος θα κεφαλαιοποιήσει 3,004 εκατ. ευρώ που έχει ήδη καταβάλει στο ταμείο της AVE, αποκτώντας τις νέες μετοχές προς ένα ευρώ, όταν η τιμή του τίτλου στο Χ.Α. βρίσκεται περίπου 55% χαμηλότερα.

Τόσο η κίνηση αυτή όσο και η μελλοντική μετατροπή των προνομιούχων μετοχών της εταιρείας σε κοινές (αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση να μετατεθεί χρονικά για μια ακόμη τριετία), θα ανεβάσουν περαιτέρω το ήδη υψηλό ποσοστό του βασικού μετόχου. Το μεγάλο στοίχημα πάντως για την AVE είναι το πώς θα ανεβάσει τις οικονομικές της επιδόσεις μετά τις κινήσεις αναδιάρθρωσης και επέκτασης που έχει ξεκινήσει εδώ και μια τριετία.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr