,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1271 29 Ιουλίου - 2 Αυγούστου 2022


  Ποιες εισηγμένες θα κερδίσουν
τις εντυπώσεις στο εξάμηνο


Κόντρα στις επιπτώσεις του πληθωρισμού και στην εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, δεκάδες εισηγμένες εταιρείες σημείωσαν εξαμηνιαία κέρδη που είτε υπερέβησαν με άνεση τα αντίστοιχα περυσινά είτε κινήθηκαν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με δεδομένο ότι για ορισμένους κλάδους το πρώτο μισό του 2021 είχε αποτελέσει μια ασυνήθιστα ευνοϊκή περίοδο.
ΣEΛ. 11



Ποιες εισηγμένες προνόησαν έγκαιρα
για χαμηλότοκα δάνεια


Η γενικότερη εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα διαρκέσει για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα και ότι το κόστος του χρήματος θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια έχει καταστήσει πλέον ακριβό το εγχείρημα των επιχειρήσεων να κλειδώσουν τα επιτόκια των δανείων τους, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν σημαντικά το σχετικό ρίσκο.
ΣEΛ. 13



Αυξημένες κατά 20 δισ. οι καταθέσεις
των νοικοκυριών μετά την πανδημία

από το Ανθεκτικές κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο και αυξημένες κατά 20 δισ. ευρώ σε σχέση με την αρχή της πανδημίας, εμφανίστηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών στο τέλος Ιουνίου.

ΣEΛ. 7



Εταιρείες πλαστικών: ο κλάδος
με τα μονοψήφια P/E


Και οι τέσσερις όμιλοι πλαστικών που είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας διαπραγματεύονται με μονοψήφιους δείκτες P/E, παρά τη διεθνοποιημένη παρουσία τους και τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν.

ΣEΛ. 14


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr