f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1266 24 - 28 Ιουνίου 2022


Κάνει την αρχή

Η Aegean είναι την πρώτη εισηγμένη που προτίθεται να κάνει χρήση της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης, με την οποία επιτρέπεται ο απευθείας συμψηφισμός ποσών από το υπέρ το άρτιο με ζημιές παρελθουσών χρήσεων. Η τροπολογία πέρασε κατόπιν πίεσης των τραπεζών που επιδιώκουν να εξυγιάνουν και τυπικά τους ισολογισμούς τους αλλά αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, απαλλάσσοντάς τες από την υποχρέωση πρώτα να κεφαλαιοποιήσουν τα σχετικά ποσά, καταβάλλοντας φόρο συγκέντρωσης ύψους 5% και εν συνεχεία να τα συμψηφίσουν με ζημιές.

Στα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης της Aegean περιλαμβάνεται ο συμψηφισμός ποσού 42,14 εκατ. ευρώ από το υπέρ το άρτιο με ζημιές παρελθουσών χρήσεων. Θα συμψηφιστούν, επίσης, με μείωση ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής και μετοχικού κεφαλαίου πρόσθετες ζημιές 13,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, θα αποσβέσει πλήρως τις ζημιές εις νέον.


Την πληρώνει και η κρουαζιέρα

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις προσωπικού δεν αφήνουν ανεπηρέαστο ούτε τον θαλάσσιο τουρισμό.

Μπορεί οι προβλέψεις για την ελληνική κρουαζιέρα να κάνουν λόγο για ισχυρές επιδόσεις, ενδεχομένως καλύτερες και από εκείνες του 2019, ωστόσο, η Virgin Voyages του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον προχώρησε σε ακύρωση των 12 προσεγγίσεων που είχε προγραμματίσει για φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Το νεότευκτο «Resilient Lady» θα έκανε το ντεμπούτο του φέτος από το λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας, η πρεμιέρα του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου μεταφέρεται για τον Μάιο του 2023. Ο λόγος;

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα, η έλλειψη προσωπικού και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr