,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1266 24 - 28 Ιουνίου 2022


  Μερίσματα: 8+1 εισηγμένες που…
ξαναθυμήθηκαν τους μετόχους τους


Με βάση τις μέχρι σήμερα επίσημες ανακοινώσεις, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ εισηγμένες εταιρείες που για διάφορους λόγους φέτος μοίρασαν ή θα μοιράσουν μετρητά στους μετόχους τους, ενώ κάτι τέτοιο δεν είχαν πράξει μέσα στο 2021. Μάλιστα, ορισμένες από αυτές είχαν αρκετά χρόνια να προχωρήσουν σε χρηματικές διανομές, είτε λόγω των μεγάλων επενδύσεων που υλοποιούσαν είτε εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
ΣEΛ. 12



Τι συμβαίνει με τις μετοχές πληροφορικής

Μετά από τις αξιοσημείωτες πιέσεις που έχει δεχτεί από την αρχή του έτους η πλειονότητα των μετοχών του κλάδου πληροφορικής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (βλέπε σχετικό πίνακα), ενδιαφέρον παρουσίασε το rebound στις 20/6/2022 για επτά τίτλους της συγκεκριμένης κατηγορίας, με αποτέλεσμα να ενταχθούν στη λίστα των είκοσι εισηγμένων με τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στο ταμπλό
ΣEΛ. 15



Το αργοπορημένο ξύπνημα της Fed

από το Για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, η περασμένη εβδομάδα αποτέλεσε ένα αναμφισβήτητο ξύπνημα. Καθώς τα ωραία λόγια των κεντρικών τραπεζών για τη μάχη κατά του πληθωρισμού έδωσαν τη θέση τους σε πιο ουσιαστικά μέτρα, υπήρξε ένα πρώτο ξύπνημα με τη συνειδητοποίηση ότι, δίχως αμφιβολία, μεταβαίνουμε σε νέες και πιο δύσκολες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

ΣEΛ. 26



Πού δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας,
ποιες δουλειές αρνούνται οι νέοι


Ηλικίας άνω των 30 είναι 6 στους 10 εργαζόμενους που κάλυψαν τις περίπου 100.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες δημιουργήθηκαν κυρίως στους τομείς τουρισμού και επισιτισμού, τον Μάιο, μήνας κατά τον οποίο, άλλωστε, η απασχόληση προσέγγισε τα επίπεδα-ρεκόρ του 2019, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», καθώς δημιουργήθηκαν 99.956 νέες θέσεις εργασίας.

ΣEΛ. 6


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr