f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1265 17 - 21 Ιουνίου 2022


Πρόθυμοι αγοραστές, αλλά.

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά συνολικά 6 προτάσεις για την εξαγορά της έχει δεχθεί η γνωστή αλυσίδα εστίασης Φούρνος Βενέτη από ενδιαφερόμενους επενδυτές όπως μαθαίνει η στήλη.

Το τίμημα άκρως δελεαστικό, έως και δύο φορές την αξία της, λέει στη στήλη γνώστης των κρούσεων που έχουν γίνει στη διοίκησή της. Όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: οι μέτοχοι δεν ενδιαφέρονται να πουλήσουν.


Θέλει δουλειά πολλή

Έξι νέες μετοχές για κάθε μία παλιά προς 0,05 ευρώ είναι ο όρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που θα προτείνει η διοίκηση της ΒΙΣ, στο πλαίσιο της επικείμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης.

Το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι η συμμετοχή του free float στην έκδοση θα είναι οριακή, οπότε το ήδη φτωχό 14,5% που κατέχουν οι επενδυτές μειοψηφίας θα συρρικνωθεί περαιτέρω και μάλιστα δραστικά.

Βέβαια, από νομικής άποψης (τα ίδια κεφάλαια πρέπει να είναι υψηλότερα από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου), το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, ωστόσο το ποσό του 1,49 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ δεν αναμένεται να βελτιώσει κατά πολύ την οικονομική κατάσταση της εισηγμένης.

Απλά, θα κλείσει κάποιες τρύπες. Άλλωστε, ένα σημαντικό τμήμα αυτού θα κατευθυνθεί στον βασικό μέτοχο (Hellenic Quality Foods), λόγω των χρημάτων που έχει ήδη προκαταβάλει ο τελευταίος στη ΒΙΣ.

Η ουσία είναι πως. για να γυρίσει το παιχνίδι θέλει πολλή δουλειά, καθώς η εισηγμένη υποχρεώνεται εδώ και πολλά χρόνια σε ζημιογόνα αποτελέσματα, πέρσι σημείωσε αρνητικό EBITDA και η φετινή συγκυρία δεν δείχνει. ιδιαίτερα ευνοϊκή.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr