:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1265 17 - 21 Ιουνίου 2022


ΤΟ Χ.Α. ΜΕΤΡΑ
ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


- Τι αλλάζει στο παζλ οικονομία
Ουκρανία - πληθωρισμός - επιτόκια

- Το μήνυμα από βασικούς δείκτες
και το «παράθυρο αγορών»


Τ
ο αναπτυξιακό story της εγχώριας οικονομίας καλείται να αναμετρηθεί εκ νέου με την αρνητική διεθνή συγκυρία, όπως είχε συμβεί και τον Μάρτιο του 2020 με την πανδημία, μόνο που αυτή τη φορά έχουμε τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, των ανοδικών ενεργειακών τιμών, του επίμονου πληθωρισμού, αλλά και των αυξημένων αποδόσεων των επιτοκίων.

Η αγορά μετοχών στο Χ.Α. δυσκολεύεται να εστιάσει στα καθαρά ανοδικά χαρακτηριστικά και οι επενδυτές περιμένουν πότε θα ανοίξει «παράθυρο αγορών» από το ταμπλό του Χ.Α. Και αυτό την ώρα που η οικονομία φαίνεται να ξεπερνάει την πανδημία, που ήταν το πρώτο μεγάλο σοκ για την Ελλάδα, και έρχεται στο πρώτο τρίμηνο τους έτους να πατήσει γκάζι στην ανάπτυξη και να ξεπεράσει τις προσδοκίες Ελλήνων και ξένων αναλυτών και να ξανανοίξει την πιθανότητα το αναπτυξιακό rebound να ξεπεράσει το 4%-4,5%, πιο κοντά στις αρχικές προβλέψεις πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ερώτημα, όμως, για την Ελλάδα παραμένει το ίδιο: αν η αναπτυξιακή έκρηξη που είδαμε στο α΄ τρίμηνο, μπορέσει να διατηρήσει την ίδια δυναμική τροχιά, πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορές στο ελληνικό χρηματιστήριο;



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr