,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1262 27 – 31 Μαΐου 2022


  Πώς κινείται τώρα ο τουρισμός

Διαφορετικές ταχύτητες ανά προορισμό καταγράφει η τουριστική ζήτηση ενόψει της περιόδου αιχμής της καλοκαιρινής σεζόν, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις πληθωριστικές πιέσεις και την ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με την πανδημία να διατηρούν και φέτος στο προσκήνιο τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σε μία χρονιά επιβίωσης όπως τη χαρακτηρίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου.
ΣEΛ. 13



Συμπληρωματικός προϋπολογισμός
φέρνει νέα μέτρα στήριξης


Κατάθεση νέου συμπληρωματικού προϋπολογισμού έως τον Σεπτέμβριο βλέπει η Κομισιόν, αφήνοντας να εννοηθεί πως ένα νέο πακέτο στήριξης από την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να βρίσκεται προ των πυλών. Μάλιστα, προσδιορίζει το ύψος του δεύτερου συμπληρωματικού προϋπολογισμού στο 0,4% του ΑΕΠ, γεγονός που μεταφράζεται σε πρόσθετες δαπάνες μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. ευρώ.
ΣEΛ. 4



Οι μετοχές-καταφύγιο στη θύελλα
που σαρώνει τώρα τις αγορές

από το Οι μετοχές αξίας παρέχουν στους επενδυτές κάποιο καταφύγιο από τη θύελλα που σαρώνει τώρα τις αγορές, καθώς οι διαχειριστές χαρτοφυλακίου αναζητούν ευκαιρίες και απορρίπτουν εταιρείες που ήταν στη μόδα από τον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο δείκτης αξίας MSCI World έχει υποχωρήσει περίπου 7% το 2022 σε βάση συνολικής απόδοσης, πολύ καλύτερα από την πτώση 25% του αντίστοιχου δείκτη ανάπτυξης.

ΣEΛ. 26



Όλος ο μηχανισμός για το πλαφόν
στο ρεύμα από τον Ιούλιο


Στην ευθύνη του Χρηματιστηρίου Ενέργειας θα ανήκει η εφαρμογή του αυτοματοποιημένου μηχανισμού για τον προσδιορισμό πλαφόν ανά τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, βάσει των οποίων θα αμείβονται στη χονδρεμπορική αγορά οι παραγωγοί.

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr