,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1258 6 – 10 Μαΐου 2022


  Τα turn around stories του 2021

Ως χρονιά των πολλών turn around stories μπορεί να χαρακτηριστεί το 2021, καθώς 23 μη τραπεζικές εισηγμένες εταιρείες εκτιμάται ότι κατάφεραν πέρσι να μετατρέψουν σε κέρδη τις ζημίες της προηγούμενης οικονομικής χρήσης. Οι λόγοι για την επιστροφή τόσο πολλών εταιρειών στην κερδοφορία είναι πολλοί και συχνά διαφέρουν κατά περίπτωση.
ΣEΛ. 15



36 εισηγμένες με… ξεχειλισμένο ταμείο

Με βάση τις λογιστικές καταστάσεις της χρήσης 2021, 36 εισηγμένες εταιρείες διέθεταν αθροιστικά στις 31/12/2021 θετικό καθαρό ταμείο (Net Cash -ή αρνητικό καθαρό δανεισμό), ύψους 2,334 δισ. ευρώ, δηλαδή τα διαθέσιμά τους συν τις χρηματοοικονομικές τους τοποθετήσεις υπερέβαιναν το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων κατά το προαναφερθέν ποσό.
ΣEΛ. 5



Η Fed σφίγγει τα λουριά

από το Euro2day.gr

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να επιταχύνει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, σηματοδοτώντας μια πιο επιθετική στάση μέχρι να υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο.

ΣEΛ. 26



Ανεβάζει ταχύτητες ο τουρισμός

Με υψηλές πτήσεις ξεκινά ο Μάιος για τον ελληνικό τουρισμό, σηματοδοτώντας επί της ουσίας την εκκίνηση της φετινής σεζόν, μετά τα τελευταία crash tests των δύο τριημέρων, του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Περισσότερες από 1 εκατ. θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής από τις αεροπορικές εταιρείες για το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου.

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr