:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1259 6 - 10 Μαΐου 2022


ΤΟ ΚΑΡΕ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

. Το Χ.Α. μετρά τις εξελίξεις στα μέτωπα «πληθωρισμός, επιτόκια, αποδόσεις, δολάριο»

του Γιώργου Α. Σαββάκη

Τ
ο Χ.Α. έκλεισε τον Απρίλιο ψηλά σε απόδοση μεταξύ των μετοχικών αγορών σε Ευρώπη και αναδυόμενες αγορές και εξακολουθεί να ξεχωρίζει το πρώτο τετράμηνο. Τα κέρδη του 5% για τον προηγούμενο μήνα, μαζί με τα κέρδη του Μαρτίου, βάζουν το Χ.Α. στην πρώτη δεκάδα των αποδόσεων μεταξύ όλων των περιουσιακών στοιχείων.

Συνολικά, η ελληνική αγορά δείχνει να μην είναι σε χειρότερη θέση από τις άλλες αγορές για την ώρα, παρότι τα σύννεφα πληθαίνουν, υπό τη μορφή του πολέμου στην Ουκρανία και του φόβου επέκτασής του, καθώς και από την άνοδο των επιτοκίων, του δολαρίου και των εμπορευμάτων.

Όμως, παρά τα κέρδη, οι επενδυτές αισθάνονται μουδιασμένοι. Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη συνέχισαν να αυξάνονται, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης, τα κινεζικά λουκέτα για την αντιμετώπιση της Covid και οι αυξανόμενοι φόβοι ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν μια ήπια προσγείωση, καθώς συνεχίζουν να παλεύουν με τον ισχυρό πληθωρισμό, είναι τα λίγα από τα θέματα που θα έχουμε μπροστά μας.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr