f
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1258 29 Απριλίου - 3 Μαΐου 2022


Ωριμάζουν τα επόμενα

Πέρα από τις δημοπρατήσεις έργων και μελετών για το κατασκευαστικό αντικείμενο στο Ελληνικό, η Lamda Development ωριμάζει επίσης αρχιτεκτονικά και τις υπόλοιπες αναπτύξεις της πρώτης πενταετίας. Πέρα από την εμβληματική νεοϋορκέζικη φίρμα Foster & Partners, που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του MRT, έργων στο δημόσιο πάρκο κ.λπ., στο project του Ελληνικού έχουν εμπλακεί επίσης μεγάλα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του πάρκου (αφού μεταφέρονται από την παραλία του Αγίου Κοσμά, όπου θα δημιουργηθούν οι βίλες, οι μεζονέτες, ο Πύργος Κατοικιών, το luxury εμπορικό κέντρο και τα ξενοδοχεία), την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει το γραφείο ASPA Design, του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Σπύρου Τσαγκαράτου, ο οποίος έχει υπάρξει συνεργάτης της Lamda Development επί μακρόν τόσο για τη Μαρίνα Φλοίσβου όσο και για τα τρία malls του ομίλου. Αντίστοιχα τα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία Α&Μ και AETER εισέρχονται στο μεγαλύτερο ιδιωτικό project ανάπλασης αναλαμβάνοντας μελέτες για το εμπορικό hub προς την πλευρά της Βουλιαγμένης αλλά και του Πύργου μικτής χρήσης (γραφεία-ξενοδοχεία) που αποτελεί συνεπένδυση της Lamda με την Brook Lane.


Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Πολύ καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις ήταν τελικά τα περσινά αποτελέσματα της Flexopack. Η υποχώρηση των λειτουργικών κερδών ήταν περιορισμένη, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα οριακά υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2020.

Η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση με μονοψήφιο δείκτη P/E (7,21), κάτω από τη λογιστική της αξία (P/BV στο 0,80) και αυτά για μια βιομηχανική εταιρεία με πολυεθνική παρουσία (εργοστάσια σε Ελλάδα, Πολωνία, Αυστραλία), θετικό καθαρό ταμείο και διανομή μερίσματος. Αγκάθι για τη μετοχή, η μικρή εμπορευσιμότητα του τίτλου στο ταμπλό του Χ.Α.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr