,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1258 29 Απριλίου – 3 Μαΐου 2022


  Moody’s: διατηρούνται οι θετικές
προοπτικές στις τράπεζες


Η αμερικανική Moody’s διατηρεί θετικές προοπτικές καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να βελτιώνουν την πιστωτική τους ποιότητα. «Διατηρήσαμε τη θετική μας προοπτική για το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας (Ba3 σταθερό) παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τις πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες είναι πιθανό να περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη το 2022, αλλά με πιθανή ανάκαμψη της δραστηριότητας το 2023», εξηγεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
ΣEΛ. 10



Πόσο ψαλιδίζει τον κατώτατο μισθό
το μη μισθολογικό κόστος


Παραμένει χαμηλός ο ονομαστικός κατώτατος μισθός, αυτός δηλαδή που φθάνει τελικά στην τσέπη του εργαζόμενου, παρά την αύξηση κατά 7,5% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και θα ισχύσει από την 1η Μαΐου, καθώς το υψηλό μη μισθολογικό κόστος που ισχύει στη χώρα μας ψαλιδίζει σημαντικό μέρος του οφέλους.
ΣEΛ. 5



Μασκ - Twitter: τι ξέρουμε και τι όχι
για το πολύκροτο deal των 44 δισ. δολ.

από το Euro2day.gr

Ο Ελον Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Twitter για 44 δισ. δολάρια, βάζοντας τέλος στα σενάρια εβδομάδων, αφότου πήρε μερίδιο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αυτόν τον μήνα. Η ανακοίνωση της Δευτέρας 25/4 επιβεβαίωσε πολλές από τις λεπτομέρειες που είχαν ήδη αναφερθεί -ή αναρτηθεί στο Twitter- σχετικά με το deal. Όμως, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

ΣEΛ. 20



Ξεχάστε το δίπολο Αριστερά - Δεξιά

Η Γαλλία ήταν αυτή που έδωσε στον κόσμο τις έννοιες της Αριστεράς και της Δεξιάς στην πολιτική. Τώρα είναι η Γαλλία αυτή που πρωτοστατεί στην καταστροφή αυτού του πολιτικού δίπολου και στην αντικατάστασή του από μια νέα πολιτική, μια πολιτική στην οποία τα δυο κυρίαρχα στρατόπεδα είναι οι εθνικιστές και οι διεθνιστές.

ΣEΛ. 23


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr