,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1248 18 - 22 Φεβρουαρίου 2022


  Ασφαλιστικές: τι αλλάζει μετά
το deal Allianz - Ευρωπαϊκή Πίστη


H Allianz μέχρι σήμερα είχε μια αξιοσημείωτη, αλλά «διακριτική» παρουσία στην εγχώρια ασφαλιστική βιομηχανία, με μερίδια αγοράς πολύ χαμηλότερα σε σχέση με την εν γένει πολυεθνική της ισχύ. Επί σειρά ετών, παράγοντες του κλάδου χαρακτήριζαν ως επιφυλακτική την παρουσία του γερμανικού ομίλου στη χώρα μας, αποδίδοντάς το συγκεκριμένο γεγονός, είτε στα μακροοικονομικά ζητήματα της χώρας, είτε σε παθογένειες που διέκριναν ένα κομμάτι του ανταγωνισμού.
ΣEΛ. 15



Αγορές: τα τρία «ουκρανικά» σενάρια

Η γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία έχει τροφοδοτήσει τη μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές ακόμη περισσότερο, καθώς δεν υπάρχει τρόπος για τους επενδυτές να επαληθεύσουν ή να ποσοτικοποιήσουν το μέγεθος της ανοιχτής σύγκρουσης. Η εξομάλυνση δείχνει πιο πιθανή τις τελευταίες ώρες, αλλά κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τις εξελίξεις με βεβαιότητα.
ΣEΛ. 23



Πού θα κριθεί η χορήγηση
έκτακτου επιδόματος το Πάσχα

Νέο μακροοικονομικό σενάριο θα καταρτίσει τον Απρίλιο το υπουργείο Οικονομικών, ενσωματώνοντας στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις τις εκπλήξεις, θετικές και αρνητικές, από το μέτωπο της ανάπτυξης το περασμένο έτος, του πληθωρισμού και των τιμών της ενέργειας τους τελευταίους μήνες.

ΣEΛ. 4



Βαριές απώλειες για τους αποταμιευτές

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί σε ορισμένους, η αύξηση των επιτοκίων διεθνώς, η οποία ξεκίνησε το περσινό φθινόπωρο, όχι μόνο δεν ευνόησε τους αποταμιευτές, αλλά τους έχει οδηγήσει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

ΣEΛ. 12


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr