:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1248 18 - 22 Φεβρουαρίου 2022


ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Η εισβολή του «έξυπνου χρήματος» στην αγορά, οι επιχειρηματικές ανακατατάξεις και οι οικονομικές προοπτικές κόντρα στην επίφοβη συγκυρία

του Στέφανου Κοτζαμάνη
Η
κλασική συνταγή σε περιόδους αναταραχών και κρίσεων είναι η στροφή προς ασφαλέστερους επενδυτικούς λιμένες, με τους χρηματιστηριακούς επενδυτές είτε να καταφεύγουν στις αγορές της Ευρώπης και -κυρίως- των ΗΠΑ είτε να κλειδώνουν τα χρήματά τους σε ομόλογα και καταθέσεις. Αυτό συνέβαινε για πολλά-πολλά χρόνια.

Σήμερα, ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που διαφωνούν με τη συνταγή αυτή, θεωρώντας πως τα πράγματα είναι τώρα πολύ διαφορετικά και πως στην παρούσα συγκυρία η καλύτερη άμυνα είναι η. επίθεση. Θεωρούν ότι στο τρέχον περιβάλλον οι τραπεζικοί καταθέτες είναι. χαμένοι από χέρι, τα ομόλογα διατρέχουν υψηλό ρίσκο, ενώ αντίθετα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετικές μεσομακροπρόθεσμες αποδόσεις. Οι ίδιοι κύκλοι, άλλωστε, επικαλούνται τη μέχρι τώρα φετινή υπεραπόδοση του Χ.Α. έναντι των ξένων χρηματιστηρίων και κυρίως τη βροχή των εξαγορών και των επενδύσεων από πολυεθνικούς ομίλους, ξένα funds και έμπειρους Έλληνες επιχειρηματίες.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr