Ήγγικεν η ώρα
Η ώρα της αξιοποίησης έφτασε για τα ακίνητα που έχει μαζέψει στο, διόλου αμελητέο, χαρτοφυλάκιό του ο Θεόδωρος Δουζόγλου. Μέσα στις επόμενες ημέρες, μαθαίνουμε, επίκεινται ανακοινώσεις σχετικά με τα ξενοδοχεία που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα. Εκτός από τη συμφωνία με τη Hilton για ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία των βορείων προαστίων, το «Πεντελικόν», αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλα assets του πλούσιου portfolio του ακριβοθώρητου επιχειρηματία.
Στο χαρτοφυλάκιο του Θ. Δουζόγλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το πρώην ξενοδοχείο «Mistral» στον Πειραιά, το ακίνητο επί της οδού Σταδίου, πλησίον της Παλιάς Βουλής, που αγοράστηκε από τον ΟTΕ, καθώς και το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, το οποίο και απέκτησε από το ΤΑΙΠΕΔ. Στο Νησί των Ανέμων ο ομογενής επιχειρηματίας έχει επίσης στην κατοχή του ένα συγκρότημα βιλών που απέκτησε από την οικογένεια Αγγελόπουλου και ένα resort στην Ελιά. Περισσότερες πληροφορίες από βδομάδα.
Ενστάσεις και αγωνία
Με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις της «τελευταίας στιγμής» στο σχέδιο νόμου περί κλιματικής αλλαγής, οι ασφαλιστικές εταιρείες περιμένουν το τελικό κείμενο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, προκειμένου να κάνουν τον απολογισμό τους για το αν και τι τελικά κατάφεραν από όλη αυτή τη διαδικασία. Επί του παρόντος πάντως, φαίνεται να έχουν κερδίσει ψίχουλα, καθώς προβλέπεται η υποχρεωτική ασφάλιση μόνο των νεόδμητων κατοικιών σε περιοχές υψηλής τρωτότητας.
Οι ενστάσεις του κλάδου είναι προφανείς: Γιατί μόνο στις νέες κατοικίες (οι παλιές δεν κινδυνεύουν;) και γιατί μόνο στις περιοχές υψηλής τρωτότητας; Στην ουσία, οι κατοικίες που θα ασφαλιστούν θα είναι πολύ λίγες σε αριθμό και τα ασφάλιστρα που θα κληθούν να καταβάλουν θα είναι σίγουρα. αλμυρά.
«Αν η υποχρεωτική ασφάλιση είχε γενικευμένο χαρακτήρα και συνοδευόταν και από κάποια κρατική στήριξη ή έστω φορολογική απαλλαγή, τότε θα πλήρωναν μεν περισσότεροι κάτοχοι ακινήτων, αλλά πολύ μικρότερα ποσά. Και επίσης, οι ιδιοκτήτες τους θα ήταν επαρκώς καλυμμένοι, χωρίς κάθε φορά να κρέμονται στα όποια. υπόλοιπα του κρατικού προϋπολογισμού. Οι αποζημιώσεις θα πληρώνονταν από τους αντασφαλιστές του εξωτερικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το μόνο παρήγορο για τις ασφαλιστικές εταιρείες φαίνεται να είναι πως άνοιξε ένα κανάλι συνεργασίας της Πολιτείας με την ιδιωτική ασφάλιση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου των αυξημένων φυσικών καταστροφών, κανάλι που ελπίζεται να διευρυνθεί σε επόμενη χρονική φάση.
Τελευταία ελπίδα για τον κλάδο, ώστε να έχει καλύτερη συνεργασία με το κράτος...
|