,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1225 10 - 14 Σεπτεμβρίου 2021


  Τα αντίμετρα των επιχειρήσεων
σε αυξημένα κόστη και ανατιμήσεις


Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατεί μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων για την επόμενη μέρα της οικονομίας, κόντρα στην αβεβαιότητα που προκαλούν τα υπάρχοντα ζητήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, κυρίως λόγω των θετικών προοπτικών που διαφαίνονται στο μέτωπο της ζήτησης.
ΣEΛ. 13



Ευνοϊκό το κλίμα για τις μετοχές διεθνώς

Το τρίτο τρίμηνο συνεχίζει χωρίς αρνητικές εκπλήξεις για τους επενδυτές. Οι παγκόσμιες μετοχικές αγορές (MSCI AC World) είναι σταθερά ανοδικές το τελευταίο τρίμηνο, αλλά και από τις αρχές του έτους, ενώ σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι μετοχές στις ΗΠΑ (+5%) και την Ιαπωνία (+6%), αισθητά μικρότερα η Ευρώπη (+1%) και οι αναδυόμενες αγορές MSCI EM (+1,3%).
ΣEΛ. 23



Το… δίμηνο στοίχημα του τουρισμού

Σε βαρόμετρο για το φετινό ταμείο του ελληνικού τουρισμού αναδεικνύεται το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, στο οποίο έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους οι επιχειρηματίες του κλάδου για να καλύψουν τις απώλειες του πρώτου υποτονικού διμήνου επανεκκίνησης των ταξιδιών.

ΣEΛ. 14



Η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει
«μέρισμα ανάπτυξης» στο καλάθι της ΔΕΘ


Τις βάσεις για πρόσθετα έσοδα, τα οποία μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και το 1,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό, θέτει η εντυπωσιακή ανάπτυξη με ρυθμό 16,2% που έγραψε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

ΣEΛ. 15


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr