,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1216 9 - 13 Ιουνλίου 2021


  Εισηγμένες: κέρδη-χρυσάφι στο εξάμηνο

Πολύ μεγάλη άνοδο αναμένεται να εμφανίσουν τα οικονομικά αποτελέσματα των μη τραπεζικών εισηγμένων εταιρειών στο α΄ φετινό εξάμηνο, ωθούμενα όχι μόνο από το γεγονός ότι το β΄ περσινό τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα αδύναμο λόγω της επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων, αλλά και εξαιτίας άλλων παραγόντων.
ΣEΛ. 13



Οι πρωταθλητές του α’ εξαμήνου
στα Αμοιβαία Κεφάλαια


Eξαιρετικές αποδόσεις κατέγραψαν οι μεριδιούχοι μετοχικών και μικτών αμοιβαίων κεφαλαίων κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, καθώς πολλά Α/Κ των συγκεκριμένων κατηγοριών σημείωσαν διψήφια ποσοστά κέρδους, σε μια περίοδο όπου τα επιτόκια των καταθέσεων στην καλύτερη των περιπτώσεων ήταν οριακά θετικά.
ΣEΛ. 14



Κομισιόν: ανάπτυξη 4,3% το 2021

Pυθμούς ανάπτυξης 4,3% το 2021 και 6% το 2022 προβλέπει για την ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις θερινές οικονομικές προβλέψεις της. Οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021 είναι αναθεωρημένες ελαφρώς προς τα πάνω, σε σύγκριση με αυτές του Μαΐου (4%).

ΣEΛ. 5



Οι τεχνολογικοί κολοσσοί
και το... σχοινί του Λένιν


Όσοι προσπαθούν να περιορίσουν την ισχύ των τεχνολογικών κολοσσών, πρέπει να εξετάσουν τη θεωρία για το σχοινί του Λένιν. «Όταν έλθει η ώρα να κρεμάσουν τους καπιταλιστές, θα ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον ποιος θα πουλήσει το σχοινί», υποτίθεται ότι είπε ο Λένιν (αν και υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι το είπε ποτέ).

ΣEΛ. 24


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr