:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1216 9 - 13 Ιουλίου 2021


ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ «ΧΙΛΙΑΡΙΚΟΥ»

Το momentum στο Χ.Α., οι νέοι κίνδυνοι
και οι καταλύτες για την ανοδική κίνηση



O
Γενικός Δείκτης του Χ.Α. διολισθαίνει αργά, αλλά σταθερά το τελευταίο διάστημα και από τα επίπεδα των 930 μονάδων στα μέσα Ιουνίου βρίσκεται πλέον στις 860 - 870 μονάδες. Ανάλογη πορεία ακολουθούν αρκετοί δείκτες, ενώ η εικόνα στις μετοχές διαφοροποιείται σημαντικά κατά περίπτωση.

Η προφανής ερμηνεία για αυτή την οπισθοχώρηση είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας: η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα απειλεί την επιστροφή στην κανονικότητα και ακυρώνει τις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας.Όμως, η μεγάλη εικόνα είναι αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με αυτήν στην αρχή της πανδημίας: πλέον ο αντίπαλος είναι γνωστός, υπάρχουν τα εμβόλια, οι επιπτώσεις έχουν προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό. Επί της ουσίας, μιλάμε για χρονική αναβολή και όχι για ολική ανατροπή.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν τέτοιες εξελίξεις και εύλογα τώρα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τα σημάδια και τα δεδομένα που θα επιτρέψουν στην ελληνική αγορά να κινηθεί προς το ορόσημο των 1.000 μονάδων, όπως αναμενόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες...


Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr