:: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1195 12 - 16 Φεβρουαρίου 2021


Η κόντρα αγριεύει

Eξαιρετικά. αγριεμένη εμφανίζεται η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) αναφορικά με το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που επωμίζονται οι επιχειρήσεις-μέλη της, αποδίδοντάς το στη λειτουργία της αγοράς εξισορρόπησης. Ανήσυχη είναι και για τις προθέσεις της ΔΕΗ να αυξήσει τα τιμολόγια ρεύματος στην υψηλή τάση. Μάλιστα, η ΕΒΙΚΕΝ καλεί τον υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα να παρέμβει «άλλως, δυστυχώς, θα είναι θέμα χρόνου το σβήσιμο και άλλων φουγάρων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράγοντες της εγχώριας αγοράς ενέργειας, πάντως, αναφερόμενοι στην επισήμανση της ανακοίνωσης της Ένωσης πως κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν ως εύλογο το κόστος των 10 ευρώ ανά MW από την αγορά εξισορρόπησης, απαντούν ότι «τέτοιο νούμερο δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο. Τέτοια εκτίμηση δεν υφίσταται.».

Επιπλέον, πηγές της ΔΕΗ, σχολιάζοντας την αναφορά της ΕΒΙΚΕΝ για προσπάθεια της δημόσιας εταιρείας να επιβάλει αυξήσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης, σημειώνουν ότι «οι προτάσεις της Επιχείρησης προς τις βιομηχανίες βασίζονται στα δεδομένα της αγοράς ενέργειας όπως αυτά διαμορφώνονται από το target model. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι και η βάση της χονδρεμπορικής αγοράς.», δηλώνουν.


Νέες ναυμαχίες εν όψει.

Nέες φωτιές που ανάβει η Cosco Shipping, θα κληθεί να σβήσει σύντομα η κυβέρνηση. Όπως κυκλοφορεί στο λιμάνι, η Cosco Shipping ετοιμάζει εταιρεία εφοδιασμού πλοίων. Μια πρωτοβουλία που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ενόψει ενδεχόμενου ανοίγματος -μετά την πανδημία- και της κρουαζιέρας.

Οι Κινέζοι είναι λάτρεις της επιχειρηματικότητας και γι' αυτό έχουν φτιάξει ένα σωρό θυγατρικές στον Πειραιά και, όπως λένε κάποιοι, καλά κάνουν. Το θέμα όμως είναι οι εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εφοδιασμού πλοίων γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, που αισθάνονται ότι οι Κινέζοι έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Η στήλη προβλέπει νέες ναυμαχίες.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr