,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1195 12 - 16 Φεβρουαρίου 2021


  Τo «plan A» για την ΑΜΚ
της Πειραιώς και ο ρόλος του ΤΧΣ


Tο φιλόδοξο εγχείρημα υλοποίησης αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς πριν την είσοδο της πανευρωπαϊκής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) στην τελική της φάση, επιδιώκουν να θέσουν σε εφαρμογή η κυβέρνηση, το ΤΧΣ, η διοίκηση της τράπεζας και οι σύμβουλοι.
ΣEΛ. 15



Μειώνεται και πάλι η ορατότητα
για την οικονομία το 2021


Παρότι οι προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παραμένουν σε θετικό έδαφος για φέτος (ανάπτυξη της τάξεως του 4%), ήδη οι οικονομολόγοι έχουν μετατοπίσει χρονικά την επιστροφή στην ανάπτυξη μερικά τρίμηνα, ενώ κάθε νέα εκτίμηση που έρχεται στο προσκήνιο μειώνει την προσδοκώμενη ανάπτυξη για το 2021 και μετατοπίζει την ελπίδα για το 2022.
ΣEΛ. 7



Σε θέσεις μάχης τα telecoms
για ψηφιακά έργα 6 δισ.

Σημαντικά έργα που έχουν σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου και των επιχειρήσεων ετοιμάζονται να διεκδικήσουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, είτε ως μονάδες είτε σε συνέργειες.

ΣEΛ. 13



Τα hedge funds συνεχίζουν... απτόητα

Tα hedge funds βρέθηκαν για άλλη μια φορά να πρωταγωνιστούν στον ρόλο του μεγάλου κακού της Wall Street. Μέσα σε λίγες φρενήρεις εβδομάδες συναλλαγών, επενδυτές που συντόνισαν τις ενέργειές τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit κατάφεραν με τρόπο εντυπωσιακό να πλήξουν το hedge fund ενός εκ των πιο αξιοσέβαστων trader της Wall Street, το Μelvin του Γκέιμπ Πλότκιν, έναν μαθητή του δισεκατομμυριούχου Στιβ Κόεν.

ΣEΛ. 26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr