:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 24ο Αρ.Φύλλου 1195 12 - 16 Φεβρουαρίου 2021


ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ

Παγωμένο το Χ.Α., περιμένει τις εξελίξεις
στο μέτωπο της πανδημίας


Ποιοι και γιατί αναμένουν... αντίδραση στο β΄ εξάμηνο

O
ι οπαδοί του «βασικού σεναρίου» θεωρούν την τρέχουσα κατάσταση στο ταμπλό του Χ.Α. ευκαιρία σταδιακών και επιλεκτικών τοποθετήσεων, με βασικό επιχείρημα τα κοινοτικά κονδύλια που θα εισρεύσουν στη χώρα την επόμενη πενταετία. Πέραν αυτού, προβλέπουν ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία είναι διαχειρίσιμες και ότι κατά το δεύτερο μισό του 2021 οι επιχειρήσεις θα ανακτήσουν ένα σημαντικό τμήμα των απωλειών που θα καταγράψουν μέσα στο πρώτο τετράμηνο της φετινής χρονιάς.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας να δουν πώς τελικά θα εξελιχθεί η πανδημία και ποιο αποτύπωμα θα αφήσει στην ελληνική (και στην παγκόσμια) οικονομία, στις τράπεζες και τις υπόλοιπες εισηγμένες εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση, οι μετοχές του Χ.Α. διαπραγματεύονται σε ελκυστικότερα επίπεδα δεικτών σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και η μέση μερισματική απόδοση των μη τραπεζικών τίτλων προβλέπεται να υπερβεί το yield των δεκαετών κρατικών ομολόγων ακόμη και σε περίοδο πανδημίας.



Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 8 - 9
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr