:: euro2day ::















Έτος 23ο Αρ.Φύλλου 1149 27 - 31 Μαρτίου 2020


Συμφωνίες 100 εκατ.

Αρχικές συμφωνίες με υποψήφιους επενδυτές για την πώληση τριών χαρτοφυλακίων με ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ, σύναψε η Eurobank, τον περασμένο Νοέμβριο. Η εύλογη αξία των προς πώληση ακινήτων, βάσει των τιμών που περιλαμβάνονται στις αρχικές προσφορές, ήταν χαμηλότερη της λογιστικής, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί στο τέταρτο τρίμηνο πρόβλεψη απομείωσης 24 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, άλλα 15 εκατ. ευρώ είναι τα έξοδα πώλησης.

Ως εκ τούτου, η συνολική ζημιά απομείωσης ανήλθε στα 39 εκατ. ευρώ. Κάποιες από τις συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος. Προς το παρόν, η πανδημία του κορωνοϊού καθυστερεί την ολοκλήρωση των deals.


Πίσω και η μαρίνα Αλίμου

Την Τρίτη 24/3 είχε προγραμματιστεί από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το ΤΑΙΠΕΔ η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια (με δυνατότητα επέκτασης για άλλα δέκα), αλλά η κρίση με τον κορωνοϊό ανατρέπει τον σχεδιασμό. Επειδή η σύμβαση έπρεπε να υπογραφεί από τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, χρειαζόταν Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία θα έπαιρναν τη σχετική εξουσιοδότηση.

Οι εμπλεκόμενοι ενημερώθηκαν πως με τη χώρα σε συνθήκες κρίσης, δεν είναι προτεραιότητα η έκδοση της ΠΥΣ. Συνεπώς, η υπογραφή της σύμβασης μετατίθεται προς τα πίσω, όπως και σχεδόν ολόκληρο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr