:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1055 8 - 12 Ιουνίου 2018


Θετικό μήνυμα και από τα αποτελέσματα

Τρεις ημέρες πριν από την καταληκτική προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών (7 Ιουνίου) για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, η δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για τη μητρική τράπεζα.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί η προς πώληση εταιρεία εμφάνισε στο πρώτο φετινό τρίμηνο κέρδη 18,6 εκατ. ευρώ.

Άρα ο δυνητικός αγοραστής θα αποκτήσει έναν όμιλο με μεγαλύτερη περιουσία σε σύγκριση με εκείνη της 31ης Δεκεμβρίου του 2017 και ακόμη υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, όταν διεξήχθη ο περιβόητος πρώτος διαγωνισμός. Και δεύτερον, γιατί μέσω των δημοσιευθέντων αποτελεσμάτων φάνηκε στην πράξη πως η σύνδεση μιας ασφαλιστικής εταιρείας με μια τράπεζα και το δίκτυό της είναι σε θέση να της αποφέρει μεγάλη αύξηση εργασιών.

Ειδικότερα, η άνοδος της παραγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής διαμορφώθηκε στο +11,7%, όταν στο ίδιο χρονικό διάστημα η ελληνική αγορά στο σύνολό της «έτρεξε» μόνο με +3,5%. Και επίσης, η τόσο μεγάλη αύξηση της παραγωγής ήταν αποτέλεσμα της σύνδεσης της εταιρείας με την Εθνική Τράπεζα και το +21,5% των εργασιών bancassurance. Να δούμε τώρα αν και κατά πόσο θα αποτυπωθούν όλα αυτά στις επικείμενες προσφορές των διεκδικητών της Εθνικής Ασφαλιστικής.


Η Lamda, τα ομολογιακά
και οι διαπραγματεύσεις

Βραχυπρόθεσμα δάνεια άνω των 190 εκατ. ευρώ που λήγουν μέχρι το Νοέμβριο του 2018 θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσει φέτος η Lamda Development. Πρόκειται για το ομολογιακό δάνειο της μητρικής εταιρείας, ύψους 123 εκατ. ευρώ με ημερομηνία αποπληρωμής τον ερχόμενο Νοέμβριο, το ομολογιακό δάνειο της θυγατρικής Lamda, Δομή, ύψους 60,2 εκατ. που λήγει τον Ιούνιο και δάνειο της θυγατρικής Lamda Prime Properties (ελέγχει το πρώην ξενοδοχείο Cecil στο Κεφαλάρι, που σήμερα λειτουργεί ως κτίριο γραφείων), ύψους 5,3 εκατ. ευρώ με ημερομηνία αποπληρωμής τον Σεπτέμβριο.

Για το μεγάλο ομολογιακό των 123 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της Lamda επισημαίνει στις λογιστικές καταστάσεις του α' τριμήνου πως έχει ήδη συμφωνήσει με τους ομολογιούχους για πρόσθετες εγγυήσεις, όπως το ενέχυρο σε μετοχές που κατέχει στη Lamda Malls. Προβλέπει πως μέσα στο τρίτο τρίμηνο θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τη «μεσοπρόθεσμη επέκταση» του ομολογιακού. Σε προχωρημένο στάδιο οριστικοποίησης είναι οι συζητήσεις για το ομολογιακό της Lamda, Δομή, «μετά από δεσμευτικές προσφορές που έλαβε η εταιρεία από διάφορους χρηματοδότες».

Αντίθετα, σε πρώιμο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για το δάνειο της Lamda Prime Properties, ενώ γνωστές είναι οι φήμες (που είχαν διαψευστεί) περί σχεδίου πώλησης του (πρώην) Cecil.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr