:: euro2day ::















Έτος 21ο Αρ.Φύλλου 1055 8 - 12 Ιουνίου 2018


  Αγώνας δρόμου με ορίζοντα την 21η Ιουνίου

Kρίσιμα κομμάτια στο παζλ που οδηγούν στην ολοκλήρωση πλαισίου για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας μπαίνουν τις επόμενες ώρες. Στο τραπέζι βρίσκεται σε πρώτη φάση η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση, με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί ότι σήμερα 8/6 το συμβούλιο των Διευθυντών του ESM θα δώσει το πράσινο φως, αφού εξετάσει τη σχετική έκθεση των θεσμών.

ΣEΛ. 9



Σήμα κινδύνου από τις επενδύσεις,
«άγνωστος Χ» η κατανάλωση


Tην επίσπευση μεγάλων επενδυτικών έργων ώστε η όποια ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας να είναι σημαντική και διατηρήσιμη προτείνουν παράγοντες της αγοράς, μετά και την πορεία του ΑΕΠ κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο.
ΣEΛ. 15



Το σχέδιο για σιδηρόδρομο και logistics

Mέσα στο φθινόπωρο θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του υπόλοιπου συγκροτήματος του ΟΣΕ στο Θριάσιο, ενώ προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδεύει η σύμβαση παραχώρησης για το εμπορευματικό κέντρο που θα λειτουργήσει σε τμήμα της έκτασης (588 από τα περίπου 2.100 στρέμματα του συγκροτήματος).

ΣEΛ. 13



Η βύθιση της λίρας οδηγεί την Τουρκία στα άκρα

H τουρκική λίρα έχει βρεθεί σε σχεδόν συνεχόμενη πτώση από τότε που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκλέχθηκε πρόεδρος το 2014, αλλά ακόμη και οι βετεράνοι των αναδυόμενων αγορών έχουν εκπλαγεί από την πορεία της. «Είμαστε "αρκούδες" (bearish) ως προς τη λίρα για αρκετό καιρό.

ΣEΛ. 30


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr