:: euro2day ::















Έτος 17ο Αρ.Φύλλου 853 25 - 29 Ιουλίου 2014


Ακίνητα: δύο λόγοι που ξένοι
αρχίζουν να «βλέπουν» Ελλάδα


Πιθανόν αυτά που συμβαίνουν σε κάποιες ξένες χώρες στον χώρο των ακινήτων να είναι ένας λόγος που -παρά τα σοβαρά και διαρθρωτικά προβλήματα- η Ελλάδα έχει αρχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον κάποιων ξένων επενδυτών προκειμένου να τοποθετηθούν στη χώρα. Για παράδειγμα, πρόσφατα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, χαρακτήρισε βαθιά τα διαρθρωτικά προβλήματα της (αγγλικής) αγοράς ακινήτων, στην οποία εντόπισε το μεγαλύτερο ρίσκο για την ανάπτυξη...

Έτσι, με τις τιμές των ακινήτων στην Αγγλία να έχουν αυξηθεί με έντονα διψήφιο ποσοστό το τελευταίο δωδεκάμηνο και με πολλούς ειδικούς να φοβούνται διόρθωση, ίσως ερμηνεύεται γιατί κάποιοι ξένοι επιλέγουν να ασχοληθούν με την Ελλάδα, όπου η πτώση τιμών σε αρκετές περιπτώσεις προσεγγίζει το 40%-50%.

Το γεγονός ότι με απόδοση ενοικίου (yield) κοντά στο 8%-9% και μάλιστα σε ευρώ, και μάλιστα με μακροπρόθεσμο συμβόλαιο αξιόπιστου ενοικιαστή, μπορεί κάποιος να αγοράσει καλά εμπορικά ακίνητα στην Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα έναν δεύτερο λόγο.



Οι συνδικαλιστές και οι...
χιαστοί διορισμοί θυγατέρων!


Σε επιστήμη φαίνεται να έχουν αναγάγει κάποιοι συνδικαλιστές τραπεζοϋπάλληλοι το θέμα των διορισμών των παιδιών τους. Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για διορισμό σε μεγάλη τράπεζα των «ημετέρων τέκνων» αποτελεί την πιο ωμή εκδοχή συντεχνιακής αντίληψης.

Υπάρχουν ωστόσο και συνδικαλιστές αριστοτέχνες του είδους. Οι οποίοι για να μην προκαλούν επιλέγουν τη μέθοδο της ανταλλαγής. Κοινώς. τράμπα διορισμών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης και συγκεκριμένα το 2010,υψηλόβαθμος συνδικαλιστής κρατικής τράπεζας διόρισε την κόρη του σε κατάστημα θυγατρικής γαλλικού ομίλου, στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια περίοδο, και παντελώς τυχαία, η κόρη τότε υψηλόβαθμου συνδικαλιστή του εν Ελλάδι γαλλικού ομίλου διορίστηκε σε θυγατρική κρατικής τράπεζας. Την ιδέα προφανώς την πήραν από το «Πέτα τη μαμά από το τρένο». Για Χίτσκοκ δεν έχω κανέναν από τους δύο...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr