|
Κρανίου τόπος τα αποτελέσματα του 2011
Τα αποτελέσματα του 2011 δεν θα μπορούσαν να γίνουν καταλύτης για την πορεία της αγοράς, αφού ήταν αναμενόμενος ο «κρανίου τόπος» που θα εμφάνιζαν οι ισολογισμοί των εισηγμένων εταιρειών. Κρίνοντας από το Χ.Α., τα κέρδη από τις αρχές τους έτους μειώνονται γρήγορα και πλέον ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να κρατήσει τις 700 μονάδες, ενώ και ο δείκτης FTSE/ASE Mid Cap βρίσκεται κοντά στις 720 μονάδες. Ειδικά για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τα αποτελέσματα ήταν εξίσου άσχημα με αυτά του «εικοσάρη», αν και στο παρελθόν έκρυβε τις περισσότερες θετικές εκπλήξεις στα αποτελέσματά του.
Πληροφορική: πώς βλέπουν το 2012 οι εισηγμένες εταιρείες
Το 2011 ήταν μια χρονιά που οι περισσότερες εταιρείες πληροφορικής δεν θα ήθελαν να θυμούνται, καθώς η ζήτηση του ιδιωτικού τομέα συρρικνώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης και το ελληνικό δημόσιο σχεδόν «κατέβασε ρολά» σε ό,τι αφορά στα έργα που ανατέθηκαν...
Εισαγωγές: κάτω οι «παραδοσιακές» αυξάνονται οι ηλεκτρονικές
Με βασικό κίνητρο την τιμή, οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να «εμπιστεύονται» περισσότερο τα ξένα ηλεκτρονικά καταστήματα για να κάνουν τις αγορές τους. Τη στιγμή που οι παραδοσιακές αγορές εμπορευμάτων και υπηρεσιών από το 2010 και μετά έχουν υποχωρήσει σημαντικά, μια νέα αγορά, αυτή των ηλεκτρονικών καταστημάτων και δη των ξένων, φαίνεται να αλώνει την αγορά.
Ορατός ο κίνδυνος να αυξηθεί το πακέτο μέτρων των 11,6 δισ.
Σκιά νέων πρόσθετων μέτρων τον Ιούνιο πλανάται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς παραδοσιακά η διεξαγωγή εκλογών οδηγεί σε χαλάρωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, έχει δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ρητές εντολές τόσο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσο και στην Καραγιώργη Σερβίας όπου εδρεύει η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, να μην υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αποκλίσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε απαίτηση της τρόικας για διορθωτικές κινήσεις στον προϋπολογισμό με νέα μέτρα.
|
|