:: euro2day ::

Έτος 9ο Αρ.Φύλλου 447 13 - 17 Οκτωβρίου 2006


Η σωστή (και για τους δύο) κίνηση

Όπως λένε οι γνωρίζοντες, τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θα επιθυμούσε ο κ. Γ. Προβόπουλος, πρώην πρόεδρος της Εμπορικής, αλλά ο κ. Γκαργκάνας δεν επρόκειτο να του κάνει τη χάρη, έχοντας ως στόχο την εξάντληση της παρούσας θητείας του. Έτσι, ο κ. Προβόπουλος, που έχτισε "όνομα" στην Εμπορική "σουλουπώνοντας" την τράπεζα ώστε να δοθεί με ανταγωνιστικά στοιχεία στους νέους της ιδιοκτήτες, προσήλθε στο κάλεσμα του ιδιωτικού τομέα και επέλεξε ως χώρο διοχέτευσης της ενεργητικότητας, της γνώσης και της εμπειρίας του την Τράπεζα Πειραιώς.

Το euro2day.gr την Τετάρτη πρώτο δημοσιοποίησε την πληροφορία της μετακίνησης του κ. Προβόπουλου στην Πειραιώς, στη θέση του αντιπροέδρου, τον οποίο θα πλαισιώσει η τριανδρία των κυρίων Σάλλα, Κολακίδη και Πανταλάκη. Δεν γνωρίζουμε σε αυτή τη φάση ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του κ. Προβόπουλου στην Πειραιώς, εκείνο όμως που ξέρουμε είναι ότι η αγορά εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο και ότι ο κ. Σάλλας έδειξε για μία ακόμα φορά τον οραματισμό του για την τράπεζα με τη σοφή επιλογή τού μέχρι πρότινος ανταγωνιστή του να τον τοποθετήσει εκ... των δεξιών του.

Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας θα ανακοινωθεί και επισήμως η τοποθέτηση του κ. Προβόπουλου και οι αρμοδιότητές του. Καλορίζικος!Εν αναμονή των αριθμών...

Πανηγυρικού χαρακτήρα ήταν η προχθεσινή εκδήλωση της Lavipharm στην αίθουσα του παλαιού χρηματιστηρίου με αφορμή την προ διμήνου έγκριση από την αμερικάνικη FDA του διαδερμικού προϊόντος της στην Αμερική.

Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός και η γιορτινή διάθεση του κ. Αθ. Λαβίδα μετά την πολύχρονη αναμονή της έγκρισης. Όλοι ήταν εκεί, οι κ. Αλογοσκούφης, Σιούφας, ο Αμερικανός πρέσβης, και η στήλη δεν έχει παρά να ευχηθεί στον κ. Λαβίδα "πάντα τέτοια". Οι μέτοχοι όμως δεν θα έπρεπε να είναι και αυτοί ευχαριστημένοι; Ιδίως αυτοί που πρωτοεισέρχονται στο "κλαμπ" αγοράζοντας στην περιοχή των 5 ευρώ την μετοχή της Lavipharm. Θα έπρεπε! Πού όμως να στηρίξουν την ευεξία; Σε ποια νούμερα; Η διοίκηση της Lavipharm μέχρις στιγμής δεν έχει δώσει τις εκτιμήσεις της στο τι σημαίνει (με νούμερα) για τη μητρική η έγκριση του διαδερμικού. Πλην της εκτίμησης για το πόσο μεγάλη είναι η συγκεκριμένη "πίτα" στην Αμερική, αν δεν κάνουμε λάθος, ουδέν άλλο στοιχείο εδόθη επισήμως, εξ ου και η διστακτικότητα τελευταία ορισμένων αναλυτών να αποτυπώσουν την αμερικανική κίνηση.

Υποθέτουμε ότι η Lavipharm θα κερδίσει από το διαδερμικό αρκετά, αλλά πόσα; Τι θα σημαίνει αυτό στον δανεισμό και στην κερδοφορία της; Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το πώς θα απεικονιστεί η έγκριση του συγκεκριμένου προϊόντος στο bottom line και τι σημαίνει στις προοπτικές της. Στα 200 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίησή της θα πρέπει (τουλάχιστον) να στηρίζεται από νούμερα...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr