:: euro2day ::

Έτος 9ο Αρ.Φύλλου 438 11 - 15 Αυγούστου 2006


Να μάθουμε και τα οφέλη...

Επιτέλους, τη Δευτέρα "έσκασε" επισήμως πλέον η είδηση από την Αμερική ότι η Lavipharm πήρε την πολυπόθητη (και πολυδιατυμπανισμένη την τελευταία τριετία) έγκριση από τον FDA για το διαδερμικό της φάρμακο.Η μετοχή, που έχει "προεξοφλήσει" εδώ και αρκετές εβδομάδες την είδηση, ως ήταν αναμενόμενο, "έτρεξε" αναρριχώμενη (την Τρίτη) στα 2,77 ευρώ (με χαμηλό έτους τα 0,77 ευρώ!), ενώ την Τετάρτη ξεπέρασε τα 3 ευρώ, με υψηλό όγκο συναλλαγών όλες τις μέρες.

Φυσικά οι γνωρίζοντες ή, να το πούμε πιο διακριτικά, αυτοί που είχαν και τη φαεινή έμπνευση ότι η "είδηση" θα έβγαινε σύντομα (συνεπώς είχαν αρχίσει να... μαζεύουν), έσπευσαν να "ξεφορτώσουν" και να μετρήσουν τα κέρδη τους, εν όψει μάλιστα και των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου.

Δεν υπαινισσόμαστε τίποτα για τη διοίκηση της εταιρείας, αλλά για όποιον κοιτάξει την πορεία της μετοχής τις τελευταίες εβδομάδες είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση και επένδυαν εκ του ασφαλούς.

Οι "μικροί" επενδυτές, ενθουσιασμένοι με το κατόρθωμα της Lavipharm, έσπευδαν να αγοράσουν ελπίζοντας στις διευρυμένες, πλέον, προοπτικές της εταιρείας.

Είναι θέμα χρόνου, όμως, να ακούσουμε από τη διοίκηση της εταιρείας τι οικονομικά οφέλη θα έχει η αδειοδότηση από την Αμερική για τη Lavipharm.

Είμαστε βέβαιοι ότι μόλις κατασταλάξει ο κουρνιαχτός, ο κ. Λαβίδας θα προχωρήσει σε εκτεταμένη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για το πώς διαμορφώνονται οι προοπτικές της εταιρείας μετά την κυκλοφορία του διαδερμικού...

Υποδειγματική διαδικασία

Σε μια εποχή που το θέμα των κάθε λογής προσλήψεων και της αντιπαλότητας που δημιουργεί για την "τακτοποίηση των δικών μας παιδιών" βρίσκεται στην επικαιρότητα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ένα σημαντικό γεγονός, που αφορά μάλιστα εταιρεία η οποία ελέγχεται από το Δημόσιο.

Για πρώτη φορά τα Ελληνικά Πετρέλαια, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για τις ΔΕΚΟ, προχώρησαν στην πρόσληψη προσωπικού εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Η είδηση βέβαια δεν είναι εδώ, αλλά στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε με βάση τις τυπικές διαδικασίες του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να εκφραστεί παράπονο ή δυσαρέσκεια από καμία πλευρά. Είτε αυτοί είναι διάφοροι πολιτικοί, που πιθανόν να ήθελαν να "σπρώξουν τους δικούς τους ανθρώπους", είτε είναι συνδικαλιστές, που πιθανόν να ήθελαν να "έχουν τη δική τους άποψη".

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 32 χημικών μηχανικών στα ΕΛ.ΠΕ. δημοσιεύτηκε την άνοιξη και η αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων έγινε με αυστηρότατες διαδικασίες, σε συνεργασία μάλιστα και με ιδιωτική εταιρεία, η οποία ανέλαβε το κομμάτι των συνεντεύξεων.

Την όλη διαδικασία συντόνισε η αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης και ήδη τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δημοσιεύονται στο site της εταιρείας στο Διαδίκτυο.

Η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία στην επιτυχία του διαγωνισμού, από την άποψη ότι θα ήταν ο πρώτος εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, και για τον λόγο αυτό "βασανίστηκε" αρκετά η προετοιμασία της όλης διαδικασίας.

Η επιτυχία των προσπαθειών αυτών κρίνεται βεβαίως εκ του αποτελέσματος. Συνεπώς, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους στα ΕΛ.ΠΕ.Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr