:: euro2day ::

















Έτος 9ο Αρ.Φύλλου 437 4 - 8 Αυγούστου 2006


Η κερδισμένη "ομάδα Βεντούρη"

Σε "παιχνίδι για κερδισμένους" φαίνεται να εξελίσσεται μέχρι στιγμής η υπόθεση ΝΕΛ για την "ομάδα Βεντούρη". Ο κ. Απ. Βεντούρης απέκτησε αρχικά το 18,92% της ΝΕΛ (7.589.160 μετοχές) από την ΑΝΕΚ προς 3,18 εκατ. ευρώ ή προς 42 λεπτά ανά μετοχή, για να αποκτήσει άλλες 15.178.320 μετοχές μέσω της συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου προς 4,55 εκατ. ευρώ (30 λεπτά ανά μετοχή). Αν συνεκτιμηθούν και οι 1.089.750 μετοχές που ρευστοποίησε τον Μάιο του 2006 εισπράττοντας 1,727 εκατ. ευρώ, τότε ο κ. Βεντούρης φαίνεται ότι κατέχει σήμερα 21.504.070 μετοχές, έχοντας διαθέσει 6 εκατ. ευρώ, με μέσο κόστος κτήσης γύρω στα 0,28 ευρώ, όταν η τρέχουσα τιμή στη Σοφοκλέους βρίσκεται κοντά στα 1,20 ευρώ (απόδοση πάνω από 300%)!

Στους κερδισμένους και ο κ. Ι. Αρβανίτης, που χωρίς να έχει παλιές μετοχές αποκτά μέσω των αδιάθετων της ΑΜΚ το 20,86% της ΝΕΛ (21.665.000 μετοχές προς 30 λεπτά ανά μετοχή), διαθέτοντας 6,5 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια βάζει ενέχυρο τις μετοχές αυτές στη NovaBank, αλλά στις 18 Μαΐου προχωρεί σε μερική άρση του ενέχυρου και ρευστοποιεί 2.170.000 μετοχές, μειώνοντας το ποσοστό του στο 18,83%. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο η τρέχουσα τιμή της ΝΕΛ κυμαίνεται μεταξύ 1,55 και 1,60 ευρώ, γεγονός που αποφέρει στον κ. Αρβανίτη πολύ υψηλά κέρδη, πέντε μήνες μόλις μετά την τοποθέτησή του στη μετοχή.

Στους νέους συμμάχους του κ. Βεντούρη και ο εφοπλιστής κ. Κωνσταντίνος Αγαπητός, που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Hellenic Seaways. Ο κ. Αγαπητός έχει συμπλεύσει με τον κ. Βεντούρη και ως μέτοχοι μειοψηφίας (αθροιστικά κατέχουν άνω του 5%) ασκούν "αντιπολίτευση" στην HSW.

Επίσης, ο κ. Κ. Αγαπητός είναι ο κατά 99% ιδιοκτήτης των τριών από τα πέντε πλοία που θα απορροφήσει η ΝΕΛ μέσω αύξησης κεφαλαίου (εισφορά σε είδος), όπου κάθε νέα μετοχή της ΝΕΛ θα αποτιμηθεί προς 1,30 ευρώ. Τα παρακάτω πέντε πλοία είναι τα: POLARIS, SIREN, AEGEAN STAR, AEGEAN PEARL, AEGEAN SUN, με τα τρία τελευταία να ανήκουν στον κ. Κ. Αγαπητό.



Οι Ρώσοι, η Intracom
και οι εναλλακτικοί πάροχοι


Παραθαλάσσια περιοχή εντός του νομού Αττικής διερευνά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Sistema, προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά γης. Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, οι Ρώσοι έχουν εντάξει και το real estate στις δραστηριότητές τους εντός Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά η Intracom, απ' ό,τι μαθαίνουμε, σχεδιάζει ενημέρωση για τους αναλυτές. Εκεί γύρω στον Σεπτέμβρη ίσως υπάρχουν νεότερα.

Στο μεταξύ φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την HOL (Hellas On Line) να αλλάζει χέρια. Από την πλευρά της Παιανίας τονίζεται πως τίποτε απ' όλα αυτά δεν ισχύει. Αντίθετα, μάλιστα, η HOL ετοιμάζει πιο επιθετική στρατηγική με νέα προϊόντα αλλά και νέο logo. Οψόμεθα. Στη δημοπρασία πάντως για την άδεια Wi Max των 3,5 GHz η HOL έκανε γερή "κούρσα", παρόλο που στο τέλος έχασε από την Cosmoline. Να σημειωθεί πως ο "σπάνιος πόρος", όπως χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους του χώρου το φάσμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, αποτιμήθηκε υψηλά, υψηλότατα. Όπως του αξίζει τελικά, σαν σπάνιος πόρος που είναι. Να δούμε βέβαια τι θα τον κάνουν αυτοί που τον πήραν.

Ωστόσο, στα γραφεία των εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων το νέο επιχειρηματικό μοντέλο που συζητείται έντονα είναι εκείνο του service provider. Δηλαδή εταιρείες που δημιουργούν πακέτα υπηρεσιών για να "τρέξουν" σε υποδομές και δίκτυα άλλων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Είναι σαφές πως οι εναλλακτικοί ψάχνουν κεφάλαια για να κινηθούν αλλά και χώρο δράσης προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr