:: euro2day ::

Έτος 9ο Αρ.Φύλλου 414 24 - 28 Φεβρουαρίου 2006


Στα "ψιλά" και όχι στα ψηλά...

Στα "ψιλά" των εφημερίδων περνάει πλέον η είδηση για την ντροπιαστική εικόνα της χώρας μας σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες. Η ετήσια έκθεση της Κομισιόν για τις τηλεπικοινωνίες περιγράφει για μία ακόμη φορά με τα πιο μελανά χρώματα τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά και είμαστε σίγουροι ότι ο υπάλληλος της Ε.Ε. που είναι υπεύθυνος για τη σύνταξη του τμήματος που αφορά την Ελλάδα μπορεί άνετα να... "λουφάρει", καθώς η εικόνα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από πέρυσι ή πρόπερσι.

Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν έχει αρχίσει ακόμη να φαίνεται. Η χώρα μας (και για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος... στη νομοθετική εξουσία) καθυστέρησε δύο ολόκληρα χρόνια να υιοθετήσει τις οδηγίες της Ε.Ε. για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις τηλεπικοινωνίες και όταν έγινε αυτό, το έκανε "στο πόδι" ξεχνώντας να υιοθετήσει την οδηγία που αφορά στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (τραγική ειρωνεία μετά τα τελευταία συμβάντα).

Επιπλέον, τώρα που εμείς έχουμε καινούργιο νόμο, η υπόλοιπη Ευρώπη ψηφίζει την αλλαγή του ως... πεπαλαιωμένου. Με τον τρόπο αυτό η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας θα βρεθεί σύντομα στο ναδίρ, ενώ οι Έλληνες θα είναι λειτουργικά αναλφάβητοι σε ό,τι αφορά τις νέες τεχνολογίες.

Η κυβέρνηση πασχίζει να αναδείξει το θέμα. Εδώ και έναν χρόνο τόσο ο υπουργός Μεταφορών όσο και ο -ελεγχόμενος- πρόεδρος του ΟΤΕ κάνουν δηλώσεις του τύπου "το μόνο μέλημά μας είναι η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας", αποτέλεσμα του οποίου είναι ότι είμαστε ακόμη οι τελευταίοι στην Ευρώπη των "25" και χωρίς καμία ουσιαστική προοπτική για ανάκαμψη!Πειραιώς: "Αντίο" σε μέρα γιορτής...

Εκρηκτικά τα κέρδη της Πειραιώς για το 2005 και έπιασαν την αγορά (αναλυτές, ημεδαπούς και αλλοδαπούς θεσμικούς) "στα πράσα" με χαμηλότερες εκτιμήσεις. Έτσι, το ράλι που ακολούθησε την ανακοίνωση της κερδοφορίας δεν είχε προηγούμενο και θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην Πειραιώς οφείλεται το ράλι της Σοφοκλέους την Τετάρτη, που οδήγησε την αγορά στις 4.221 μονάδες!

Μια ανθρώπινη λεπτομέρεια: τη μέρα που το χαρτί απογειώθηκε, ανεβάζοντας κατακόρυφα τη χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της τράπεζας και αυξάνοντας έτσι τον πλούτο των μετόχων της, η διοίκηση της Πειραιώς αποχαιρέτισε ένα από τα μέλη του Δ.Σ., τον Λουκά Γεροσταθόπουλο, που απεβίωσε την προηγουμένη.

Ο Λουκάς Γεροσταθόπουλος (επιχειρηματίας και από τους μεγαλύτερους μετόχους της τράπεζας) ενστερνίστηκε το όραμα του Μιχάλη Σάλλα νωρίς και κατέλαβε εδώ και χρόνια μια θέση στo Δ.Σ. της Πειραιώς. Η μέρα που κηδεύτηκε ήταν αυτή που η μετοχή έγινε πύραυλος...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr