:: euro2day ::

Έτος 9ο Αρ.Φύλλου 412 10 - 14 Φεβρουαρίου 2006


Ιδού η Ρόδος...

Στο προηγούμενο φύλλο μας, σ' αυτήν εδώ τη σελίδα, γράφαμε για την πληροφορία ότι η άνοδος της Lavipharm ενδεχομένως να συνδέεται με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της (λογική λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας), στην οποία θα συμμετείχε και ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας κ. Αθ. Λαβίδας. Η Lavipharm με ανακοίνωσή της προς το Χ.Α., αναφερόμενη στο δημοσίευμά μας, το διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι δεν έχει πάρει καμιά τέτοια απόφαση (μα ούτε κι εμείς μιλήσαμε για "απόφαση", για "πρόθεση" ήταν η αναφορά).

Οι πληροφορίες μας βέβαια δεν εμπνέουν αισιοδοξία και μια αύξηση μπορεί να έσωζε προσωρινά την κατάσταση, πλην όμως για να γίνει, θα πρέπει οι νυν μέτοχοί της να βρεθούν πρώτα, να πειστούν στη συνέχεια και να βάλουν το χέρι στην τσέπη στο τέλος. Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι ότι μια αύξηση ΔΕΝ θα ήταν επιτυχής (λόγω του ότι σπανίζουν οι πρόθυμοι επενδυτές) και μάλλον αποτελεί στοιχείο καλοπροαίρετων λύσεων του παρελθόντος. Κοντολογίς, δεν φαίνεται να είναι εφικτή σήμερα. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αν δεν κάνουμε λάθος, παραιτήθηκε τις προάλλες (τέλος του Ιανουαρίου) και ο γενικός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας και δεν έχει αντικατασταθεί ακόμη.

Φυσικά, αναμένουμε να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του 2005 μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, για να κρίνουμε το πώς αντιστοιχεί η αισιοδοξία στο ταμπλό με τα νούμερα των ορκωτών. Πάντως, το κομβικό σημείο για το μέλλον της Lavipharm είναι μπροστά μας και πολύ κοντά...Η καλή κίνηση και οι ψίθυροι

Μία ακόμη είδηση ήρθε τις τελευταίες μέρες από την Α.Γ. Πετζετάκις μετά την ανακοίνωση συμφωνίας συνεργασίας με την M.P.I., η οποία δεν αφορούσε σε επιχειρηματική συμφωνία αλλά σε αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της. Ειδικότερα, η εισηγμένη ανακοίνωσε την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου της μητρικής από τον κ. Ιωάννη Σπανουδάκη.

Ο κ. Σπανουδάκης έχει ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα βιογραφικά της αγοράς σε θέσεις ευθύνης, όπως το ότι διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004", αλλά και ανώτατο στέλεχος επί μακρόν στην The Dow Chemical Company, τη μεγαλύτερη εταιρεία χημικών και πλαστικών υλών στον κόσμο.

Το ενθαρρυντικό όμως στην περίπτωση του κ. Σπανουδάκη, εκτός από το βιογραφικό του, είναι ότι δεν εισήλθε στην εταιρεία σαν κομήτης, όπως παλαιότερα είχαν παρεισδύσει στην Πετζετάκις κάποια άλλα ηχηρά ονόματα (που έφυγαν κακήν κακώς και χρεώθηκαν και την κακή πορεία της μετέπειτα), αλλά πήρε τη συγκεκριμένη θέση έπειτα από τρεις μήνες παραμονής στο Δ.Σ. της εταιρείας ως μη εκτελεστικό μέλος.

Αυτό σημαίνει ότι προφανώς έχει γνώση των ζητημάτων που πιέζουν την εταιρεία αλλά και της σοβαρότητας των όποιων θεμάτων τρέχουν αυτή την περίοδο, ενώ από την άλλη είναι δεδομένο ότι διαθέτει σημαντική γνώση του κλάδου. Ίσως με αυτή την αλλαγή να έχουμε και εμείς την ενημέρωση που έχει καθυστερήσει από την εταιρεία και αφορά στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού της από τη Citigroup με την έκδοση διαπραγματεύσιμου μακροπρόθεσμου κοινού ομολογιακού δανείου, ποσού μέχρι 140 εκατ. ευρώ. Γιατί ο καιρός περνάει και οι ψίθυροι που φθάνουν στα αφτιά μας περί κωλύματος της όλης διαδικασίας όλο και πληθαίνουν...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr