:: euro2day ::

Έτος 8ο Αρ.Φύλλου 399 11 - 15 Νοεμβρίου 2005


Η χαρά του... σεναριογράφου!

Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες αρκετές από τις δημοσιογραφικές εικασίες (μετατρέπονται σταδιακά σε σενάρια) που επικεντρώνονται στο "τι θα κάνει τα λεφτά της η Info-Quest", με την πλειοψηφία να κλίνει υπέρ της άποψης ότι η εταιρεία θα προχωρήσει (που είναι και λογικό) σε επιστροφή κεφαλαίου.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, που κοντολογίς κρατούσε "πισινή" για τις προθέσεις της, διαψεύδοντας κατηγορηματικά πάντως ότι θα πάνε να εξαγοράσουν κάποιον από τους... "πεθαμένους" του κλάδου. Στα "ρεπορτάζ" αυτά λοιπόν διαφοροποιούνται οι γράφοντες ως προς το νούμερο που προβλέπουν ότι θα επιλεγεί (άλλοι γράφουν για 2 ευρώ ανά μετοχή, άλλοι για 4 ευρώ) για την επιστροφή κεφαλαίου.

Ουδείς βέβαια γνωρίζει εκ του ασφαλούς παρά μόνον (το εικάζουμε κι αυτό) ο κ. Θ. Φέσσας, κι αυτός το κρατά επτασφράγιστο μυστικό, μέχρις ότου δοθούν οι τυπικές εγκρίσεις της εξαγοράς από Επιτροπή Ανταγωνισμού κ.λπ. Εκείνο όμως που φαίνεται να έχει διέλθει της προσοχής των δημοσιογράφων (και αναλυτών, αν και οι τελευταίοι δεν έχουν καν ασχοληθεί με το θέμα, μια που ασχολούνται με... σοβαρότερα) είναι πως ό,τι και να αποφασίσει ο κ. Φέσσας σε επιστροφή κεφαλαίου, είναι αναγκασμένος από την ισχύουσα νομοθεσία να δώσει και... μέρισμα στο τέλος της χρήσης, το οποίο θα πρέπει να συνυπολογιστεί στο ποσό που θα επιλεγεί για την επιστροφή και, αθροιζόμενο, θα πρέπει να αντιπροσωπεύει την απόδοση στην τιμή της μετοχής, όποια είναι αυτή, την ημέρα που θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται αυτά τα νούμερα.

Πάνω στην απόδοση θα κινηθεί και η μετοχή. Και επειδή η εκτίμηση της απόδοσης είναι το ζητούμενο αλλά και το... επικίνδυνο στοιχείο, οι αναλυτές μας έχουν περιθωριοποιηθεί και τον χώρο αλωνίζουν οι... δημοσιογράφοι, που κάτι θα πρέπει να γράψουν για να γεμίσουν τις σελίδες...

Πάντως, κοντός ψαλμός αλληλούια. Για τις 5 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Info-Quest, που θα είναι και η τυπική αφετηρία των εξελίξεων...Μια ασυνήθιστη παρουσία...

Από κεκτημένη ταχύτητα (μάλλον) βρέθηκε στη Ν. Υόρκη ο υπουργός Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλος ως ομιλητής στην ημερίδα που διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή από την Capital Link, με κύριο ομιλητή τον (αρμόδιο) υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη. Θέμα της ημερίδας "Η Ελλάδα σε μια νέα εποχή", που απευθύνεται βασικά σε θεσμικούς επενδυτές, και είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναρπάσει με το χαρακτηριστικό του ύφος και την ευφράδεια τους ακροατές του, πλην όμως δεν καταλαβαίνουμε ποιο θέμα αρμοδιότητός του θα είναι εντός των ενδιαφερόντων τους!

Η ομιλία του, μάλιστα, που έχει προγραμματιστεί για τις 8.45 το πρωί, έχει θέμα "Οι εργατικές μεταρρυθμίσεις και οι ξένες επενδύσεις"! Εκτός, από μια άλλη άποψη, αν ο κ. Παναγιωτόπουλος εκλήθη στη Ν. Υόρκη για να... ξεσκάσει από τα ζέοντα θέματα του υπουργείου του (ευκαιρία που πήγε στην Ιαπωνία και ο κ. Κ. Καραμανλής) με το πρόσχημα του να συνδράμει την ελληνική επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον κ. Αλογοσκούφη, οπότε είναι κατανοητή η παρουσία του, αν και θα λέγαμε ότι για πρώτη φορά Έλληνας υπουργός Εργασίας πηγαίνει στη Ν. Υόρκη για να απευθυνθεί σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Πάντως, στην ημερίδα της Capital Link -παράλληλα με τους δύο προαναφερθέντες υπουργούς, καθώς δίνει το "παρών" και ο υπουργός Τουρισμού κ. Δημ. Αβραμόπουλος- θα μιλήσουν οι κ. Σπ. Καπράλος από το Χ.Α., Πάνος Τσουπίδης (Ταχ. Ταμιευτήριο), Δημ. Δασκαλόπουλος (ΔΕΛΤΑ και ΣΕΒ), Βασ. Νειάδας (ΟΠΑΠ), Δημ. Τζελέπης από τον ΟΤΕ, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (Νεοχημική), Φιλ. Κωστελέτος, Texas Pacific Group (οι νέοι ιδιοκτήτες της TIM Hellas), Δώρος Κωνσταντίνου (CEO της Coca-Cola 3Ε), Λ. Παπάζογλου, γεν. γραμματέας ιδιωτικοποιήσεων υπ. Εθν. Οικονομίας και πολλοί άλλοι. Πάντως, ελπίζουμε να του αρέσει του κ. Παναγιωτόπουλου η Ν. Υόρκη και να βρει ευήκοα ώτα (εκεί) για την κατανόηση της αναμόρφωσης της εργατικής μας νομοθεσίας και του Ασφαλιστικού...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr