:: euro2day ::

Έτος 8ο Αρ.Φύλλου 390 9 - 13 Σεπτεμβρίου 2005


Απειλεί κι άλλα "φρούρια"...

Αφυπνίστηκε για τα καλά ο γίγαντας της ΔΕΛΤΑ και βάλθηκε να το γνωστοποιήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο: από την είσοδό του στα εβαπορέ, μπαίνοντας "σφήνα" στον παραδοσιακό χώρο της Friesland (ΝΟΥΝΟΥ) μέχρι την εξαγγελία του για την επικείμενη "άλωση" του ειδικού φρέσκου γάλακτος από την περιοχή του Ολύμπου, που πάει να κατακρημνίσει εκ του βάθρου του τον πρόσφατα εισελθόντα στον χώρο του φρέσκου γάλακτος ΟΛΥΜΠΟ (η επωνυμία του τελευταίου -και αμυνόμενου γαλακτοπαραγωγού- δεν είναι απαραίτητο να έχει σχέση με την περιοχή παραγωγής του, αλλά καταπώς έχει γίνει αποδεκτό από τους καταναλωτές το "μάρκετινγκ" πουλάει και είναι αρκετά πειστικό).

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λοιπόν, η ΔΕΛΤΑ, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει περιθώριο ανταγωνισμού στον χώρο των γαλακτοκομικών, έχει αποφασίσει να "τεστάρει" τις δυνάμεις της από πλευράς προϊόντων δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και να αφήσει τον καταναλωτή να αποφασίσει για τις επιλογές του, αδιαφορώντας αν θα πατήσει σε "κεκτημένα εδάφη" ή θα χαλάσει τη "σούπα" ορισμένων.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Δασκαλόπουλος, στο ωριμότερο και δυναμικότερο σημείο της επιχειρηματικής καριέρας του, θα επιχειρήσει να "αλώσει" πολλά "φρούρια" και να επεκταθεί γεωγραφικά σε χώρους που παραδοσιακά ξέφευγαν της αρχικής κατεύθυνσης της ΔΕΛΤΑ, η οποία περιοριζόταν στο φρέσκο γάλα και στα γιαούρτια, δίνοντας ένα διαφορετικό στίγμα της εικόνας που μέχρι τώρα είχαμε για την εταιρεία.

Θα πατήσει πολλούς... κάλους, είμαστε βέβαιοι, και θα αφήσει άυπνους αρκετούς εκ των ανταγωνιστών του, αλλά το "στοίχημα" της ΔΕΛΤΑ είναι πολύ ελκυστικό για τον γιο του Αριστείδη Δασκαλόπουλου...Πάσα πληροφορία δεκτή...

H μεταβίβαση του 49,31% της εισηγμένης Eurodrip σε fund της Global Finance δεν είναι απλώς μια "άλλη" τοποθέτηση ενός επενδυτικού σχήματος σε μια εισηγμένη, αλλά αποτελεί κραυγαλέα και απόλυτη κίνηση... πώλησης της εταιρείας από το αρχικό μετοχικό σχήμα της υπό τον κ. Δημ. Παρασκευόπουλο.

Ο ιδρυτής της Eurodrip μετέχει μεν στη σημερινή διοίκηση της εταιρείας (κάτω από το νέο ιδιοκτησιακό σχήμα της), αλλά έχοντας προφανώς αποτύχει να εκμεταλλευτεί τα επαγγελθέντα (όταν έμπαινε η εταιρεία στο Χ.Α.) πλεονεκτήματα και know-how της Eurodrip, κατέληξε να τη μεταβιβάσει -έναντι 12,42 εκατ. ευρώ και παραμένοντας επικεφαλής της (emeritus, κατά τα φαινόμενα)- στην Global Finance, που ειδικεύεται στο να αναζωογονεί ημιθανείς εταιρείες και να τους εμφυσά προοπτικές βιωσιμότητας (με το αζημίωτο, φυσικά).

Έτσι, για την ιστορία, καλό θα ήταν να πληροφορηθούμε (και μαζί μ' εμάς η επενδυτική κοινότητα) τι ήταν αυτό που εμπόδισε τον κ. Παρασκευόπουλο να "μεγαλουργήσει" επί διοικήσεώς του και τι τον ώθησε να πουλήσει την εταιρεία...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr