:: euro2day ::

Έτος 8ο Αρ.Φύλλου 365 18 - 22 Μαρτίου 2005


Έρχεται η ώρα της Armentel;

Εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του κ. Π. Βουρλούμη και δύο ακόμη ανώτατων στελεχών του ΟΤΕ στην Αρμενία. Ο κ. Βουρλούμης άλλωστε έχει έναν σημαντικό "πονοκέφαλο" αυτές τις μέρες, που αφορά στην εθελουσία έξοδο στον Οργανισμό και δεν θα επιθυμούσε μάλλον ν' ανοίξει ένα ακόμη θέμα όπως αυτό της πώλησης της Armentel. Φαίνεται όμως ότι περιμένοντας να λυθεί το μεγάλο θέμα της αναδιοργάνωσης και της μείωσης του προσωπικού, προλειαίνει το έδαφος και δεν είναι απίθανο αμέσως μετά τη λύση του εργασιακού να προσλάβει σύμβουλο για την πώληση της εκεί θυγατρικής του ΟΤΕ.

Ήδη από καιρό η διοίκηση του ΟΤΕ είχε έρθει σε συμφωνία με την αρμενική κυβέρνηση, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα σημεία-κλειδιά. Η συμφωνία χαρακτηρίστηκε τότε ως ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα της επένδυσης του ΟΤΕ στην Αρμενία και είναι σίγουρο πως έκανε την εταιρεία πιο ελκυστική στα μάτια του όποιου υποψήφιου αγοραστή, καθώς δίνει μεγάλες ελευθερίες για διαμόρφωση των τιμολογίων και "προστατεύει" με κάποιο τρόπο το μονοπώλιο της εταιρείας. Φαίνεται λοιπόν ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ θέλει να δει ιδίοις όμμασιν τι συμβαίνει στην εταιρεία, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί καλύτερα την πώλησή της, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα πράξει από την αρχή της θητείας του...Όχι και δεύτερο λάθος...

Μέχρι τώρα επιμελώς ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος είχε φροντίσει να κτίσει την εικόνα του ως τεχνοκράτης, νέος επιχειρηματίας, χωρίς παρωπίδες και ιδιοτελή συμφέροντα, επικεφαλής του ΣΕΒ. Η στρατηγική απόφασή του να ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχάνων (UNICE) είχε χαιρετιστεί με ικανοποίηση από την επιχειρηματική κοινότητα και ο ίδιος φρόντισε να εξασφαλίσει τη διαδοχή του στον ΣΕΒ με την αξιοκρατική "υποψηφιότητα" του κ. Δημ. Δασκαλόπουλου.

Δεν τα είχε υπολογίσει καλά όμως ο κ. Κυριακόπουλος τα πράγματα στις Βρυξέλλες και τις προάλλες απέσυρε την υποψηφιότητά του, όταν πήρε το μήνυμα ότι οι Γερμανοί ΔΕΝ θα τον στήριζαν αλλά θα πρότειναν τον Γάλλο υποψήφιο! Λάθος στρατηγική κίνηση, λοιπόν, να προεξοφλήσει την εκλογή του ο κ. Κυριακόπουλος στη UNICE και να τη διατυμπανίσει στο έπακρον, διότι έτσι η ανατροπή των συσχετισμών τον έφερε... αιωρούμενο άνευ "χαρτοφυλακίου".

Κι εκεί που θα περίμενε κανείς ότι θα αποσυρόταν αξιοπρεπώς, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Κυριακόπουλος θα επιδιώξει να γαντζωθεί στην καρέκλα του προέδρου του ΣΕΒ, λες και ο ΣΕΒ είναι ιδιοκτησία του! Απευχόμαστε, για το καλό του κύρους του ΣΕΒ, ο κ. Κυριακόπουλος να εξομοιώσει εαυτόν με τους παλαιότερα εμφανιζόμενους στο δημόσιο στερέωμα καρεκλοκένταυρους που αρνούνταν να παραδώσουν τη θέση, πιστεύοντας ότι ("δικαιωματικά") τους ανήκε!

Κοντολογίς, έκανε ένα στρατηγικό λάθος ο κ. Κυριακόπουλος και αρνείται να πληρώσει το τίμημα που έρχεται ως επίπτωση, μια άποψη που είναι ευρέως διάχυτη στον επιχειρηματικό αλλά και στον πολιτικό κόσμο (αρκεί να την ακούσει). Κρίμα για την εικόνα του...Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr