:: euro2day ::

Έτος 7ο Αρ.Φύλλου 348 19 - 23 Νοεμβρίου 2004


Μια ωραιότατη αναβάθμιση

Ως μοναδική ελπίδα για την αναβάθμιση της ξενοδοχειακής υποδομής της χώρας φάνταζε μέχρι το καλοκαίρι η Ολυμπιάδα, καθώς η έλευση τόσων τουριστών θα έκανε -υποτίθεται- πιο αυστηρούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι θα την εκλάμβαναν ως μια καλή ευκαιρία να αναβαθμίσουν το "προϊόν" τους. Τώρα όμως που η φιέστα τελείωσε και αρκετά ξενοδοχεία παραμένουν στο (ίδιο) κακό χάλι, δύο πράγματα μπορεί να διαπιστώσει κανείς.

Η περιβόητη κατηγοριοποίηση και πιστοποίηση των καταλυμάτων -που δεν βολεύει τους ξενοδόχους, καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις- φαίνεται ότι θα καθυστερήσει μέχρι και ο τελευταίος αλλοδαπός τουρίστας να γυρίσει την πλάτη στις ελληνικές διακοπές. Επιπλέον, οι ξενοδόχοι θα παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία δεύτερης ή και τρίτης κατηγορίας ως "πεντάστερα", χωρίς κανείς να τους ελέγχει, χρεώνοντάς τα ανεξέλεγκτα και πουλώντας φυσικά και "μούρη" για την ποιότητα των καταλυμάτων τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας στην Αλεξανδρούπολη. Το 5 αστέρων ξενοδοχείο δεν διέθετε 24ωρο room service, δορυφορική τηλεόραση (ούτε επίγεια καλά καλά δεν έπιανε), αλλά ούτε και κλιματισμό στα δωμάτιά του. Επιπλέον, για να επισκεφθείς από το δωμάτιό σου το (υποτίθεται) ανακαινισμένο lobby έπρεπε να διανύσεις μια αρκετά μεγάλη απόσταση στο ύπαιθρο, λίγο μεγαλύτερη από αυτή που έπρεπε να διανύσεις για να επισκεφθείς την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα (ή μήπως γούρνα καλύτερα;) και το health club, η χρήση των οποίων κόστιζε (;) για τους ενοίκους... 10 ευρώ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι επιθετικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονταν γιατί δεν... έκλειναν το bar τα μεσάνυχτα (όπως προέβλεπε το ωράριο λειτουργίας), ενώ ήταν γεμάτο πελάτες. Και να σκεφθεί κανείς ότι η Τουρκία απέχει μόλις μερικές ώρες..."Μεταγραφή" με νόημα

Έχει νόημα η "μεταγραφή" του κ. Ι. Κυριακόπουλου, του επικεφαλής σήμερα της τραπεζικής παρουσίας της Πειραιώς στο Λονδίνο, στην κεντρική διοίκηση του ομίλου. Κι αυτό επειδή η θέση που αναλαμβάνει (αναπληρωτής γενικός διευθυντής με ευθύνη τις διεθνείς δραστηριότητες αλλά και το private banking) είναι θέση πάνω στην οποία πολλά ποντάρονται για το μέλλον της τράπεζας, η οποία παράλληλα με τη μεγιστοποίηση των μεριδίων στην εσωτερική αγορά στοχεύει στην ταχεία και δυναμική επέκταση στα Βαλκάνια.

Η εμπειρία και τα αποτελέσματα της παρουσίας του κ. Κυριακόπουλου στο Λονδίνο τον ανέδειξαν τάχιστα στο πρόσωπο που θα ήταν κατάλληλο να κατευθύνει τον τομέα αυτό. Τώρα, πού θα βρει τον χρόνο να ασχοληθεί και με το private banking (και αυτό υπάγεται στην αρμοδιότητά του) είναι άλλο θέμα, αλλά μάλλον θα καταφέρει να κρατάει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη!Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 6,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr