:: euro2day ::

Έτος 7ο Αρ.Φύλλου 347 12 - 16 Νοεμβρίου 2004


Το κομμένο ρεύμα και τα...
κατεβασμένα τηλέφωνα


Aριστη η πρακτική της ΔΕΗ να στελεχώνει το τμήμα βλαβών και παραπόνων με τεχνικούς και όχι με τηλεφωνήτριες. Με τον τρόπο αυτό η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν γλιτώνει μόνο έξοδα, αλλά κατά κύριο λόγο τα μπλεξίματα που προκαλούν οι ευερέθιστοι καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν ρεύμα ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα.

Οι τεχνικοί δεν σηκώνουν πολλά πολλά, ακούνε το πρόβλημα στωικά, απαντούν πάντοτε με την ίδια νηφάλια, στερεότυπη και γενική φράση ("Υπάρχει βλάβη, κύριε, σύντομα θα πάρετε ρεύμα"), ενώ, αν επιμείνει κανείς, υπάρχουν πάντοτε πρόχειρα δυο-τρία ευφάνταστα "επιχειρήματα" (ή και μπινελίκια για τους αμετανόητους) για να τον βάλουν στη θέση του.

Όλα αυτά, μάλιστα, είναι "πακεταρισμένα" και οχυρωμένα πίσω από το "συνδικαλιστικό δικαίωμα" των εργαζομένων, που, όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της Επιχείρησης, "απαιτούν" να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά βάζοντας φρένο στην οποιαδήποτε προσπάθεια εκσυγχρονισμού.

Άμα λάχει και τους ζαλίσουν κιόλας σε κανένα black out, κατεβάζουν και τα τηλέφωνα...Ο τρόμος της εφόδου!

Ακούνε "Προβόπουλος" στην Εμπορική και τρέχουν! Όχι όλοι, αλλά οι λιγοστοί που είχαν μπερδέψει την τραπεζική ιδιότητα με την αργομισθία και τη νοοτροπία του Δημοσίου, μια κατάσταση στην οποία οφείλεται εν πολλοίς η μαλθακότητα της πάλαι ποτέ τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στη χώρα! Τώρα, γιατί ο φόβος και ο τρόμος στα στελέχη "πρώτης γραμμής" της Εμπορικής;

Να, γιατί βλέπουν την αποφασιστικότητα του προέδρου της τράπεζας σε συνδυασμό με τη σκληρότητα των επιπτώσεων από τις εσωτερικές παραβάσεις και είναι αναγκασμένοι ν' αλλάξουν στάση, αντιμετώπιση και νοοτροπία, που δεν είναι λίγο για κάποιον ο οποίος έχει συνηθίσει στην "εξασφάλιση" των "κεκτημένων".

Δύο παραδείγματα, για να μην πλατειάζουμε: Τις προάλλες, πριν πάει στο γραφείο του ο κ. Προβόπουλος, που μένει από χρόνια στην Κηφισιά, αποφάσισε να κάνει μια "βόλτα" σε μερικά υποκαταστήματα της Emporiki στα Βόρεια Προάστια. Σε ένα εξ αυτών περίμενε εις μάτην να εμφανισθεί ο διευθυντής, που ήρθε πολύ αργότερα από το κανονικό. Η απόφαση του κ. Προβόπουλου ήταν άμεση και επιτόπου έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή του καταστήματος!

Μια τέτοια είδηση όμως κάνει τη βόλτα του "συστήματος" σε χρόνο-ρεκόρ, με αποτέλεσμα να "κουμπώνονται" όλοι εκείνοι που εκ συνηθείας και αναιτιολογήτως δεν είναι παρόντες στα πόστα τους. Όπως στην περίπτωση του επικεφαλής θυγατρικής εταιρείας της Emporiki και των δύο αμέσως κάτω απ' αυτόν, που τους ανεζήτησε ο κ. Προβόπουλος μετά τις 9.15 το πρωί και ανακάλυψε ότι συνήθως έρχονται... αργότερα, οπότε ζήτησε την παραίτησή τους!

Μέχρι στιγμής τους έπιανε στα πράσα κατά την πρωινή έλευσή τους. Τώρα θα πρέπει να τους αναζητεί και στο πέρας της ημέρας, για να δει ποιοι είναι της... κοπάνας! (Θα το στρώσει το μαγαζί ο Προβόπουλος, είτε θέλει το κατεστημένο είτε όχι!)Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr