:: euro2day ::

Έτος 7ο Αρ.Φύλλου 346 5 - 9 Νοεμβρίου 2004


Η ώρα της Θέμιδος

Έφθασε η ώρα για να πάρει και πρακτικά τον δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση της Κεράνης και της μηνυτήριας αναφοράς της εταιρείας προς το παλαιό Δ.Σ. και ειδικότερα προς τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Arthur Frey και τον πρώην αντιπρόεδρο, κ. Ν. Αγγελιδάκη.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της μηνυτήριας αναφοράς τα δύο πρώην μέλη της διοίκησης της εισηγμένης φέρονται να προέβησαν στην υπεξαίρεση σημαντικού ποσού, που ανέρχεται (κατά το κατηγορητήριο) σε 500 εκατ. δρχ., τα οποία και μετέφεραν στην παναμέζικη offshore εταιρεία Taigas.

Σήμερα, λοιπόν, και χωρίς κάποιο σημαντικό απρόοπτο ξεκινούν οι καταθέσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση της πολύπαθης Κεράνης, της οποίας το ενημερωτικό είναι γεμάτο μηνυτήριες αναφορές, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν σε προηγούμενες διοικήσεις και κακοδιαχείριση.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι η εν λόγω εισηγμένη, λόγω έλλειψης βασικού μετόχου και ύπαρξης μεγάλης διασποράς, έχει αλλάξει αρκετές διοικήσεις τα τελευταία χρόνια, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα στα οικονομικά, αλλά και στη δραστηριότητά της.Καλά κουράγια...

Eννέα μέλη του προηγούμενου και του σημερινού Δ.Σ. της πολύπαθης ΔΑΝΕ παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κ. Γ. Οικονόμου, με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση, της απάτης κατ' εξακολούθηση και της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα, διαβάζουμε! Σκληρές κατηγορίες που ξεκίνησαν έπειτα από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη ορισμένων από τους μικρομετόχους της εισηγμένης.

Το τρομερό όμως περιέχεται στο σκεπτικό του Εισαγγελέα, που συνοψίζεται στο ότι τα εννέα μέλη του Δ.Σ. και ο γενικός διευθυντής (φέρονται να) "ιδιοποιήθηκαν παράνομα 15 δισ. δρχ. από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με σταδιακές υπεξαιρέσεις και δεν τα διέθεσαν για τους σκοπούς που είχαν εξαγγείλει", καθώς και άλλα ομοίως γλαφυρά και συνάμα ανατριχιαστικά.

Αλήθεια, είναι από τις λίγες φορές που γνωρίζουμε μικρομέτοχοι να έχουν ξεκινήσει δικαστικούς αγώνες εναντίον εκείνων που διαχειρίζονταν τα κεφάλαια μιας εισηγμένης σαν αν ήταν δικά τους και ο αγώνας τους να έχει φθάσει σε τόσο προχωρημένο σημείο, με τη δικαιοσύνη να κατανοεί (όπως φαίνεται) το δίκιο τους!

Μπράβο, λοιπόν, στους μικρομετόχους της ΔΑΝΕ που είχαν το σθένος και τις αντοχές (ιδίως σε μια μικρή κοινωνία, όπως αυτή της Ρόδου) να κυνηγήσουν αυτούς που τους έφαγαν τις αποταμιεύσεις τους.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άραγε παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Ρόδο σήμερα ή απλώς περιμένει τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις πριν αποφασίσει να ασκήσει τις εκ του νόμου ελεγκτικές αρμοδιότητές της, όπως έκανε και η προηγούμενη διοίκηση;Back2Top


Περισσότερα σχόλια στις σελίδες 4 - 5,
στο τεύχος που κυκλοφορεί

Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr