,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1383 20 – 24 Σεπτεμβρίου


  Ποια μηνύματα στέλνουν
Ποια μηνύματα στέλνουν


Κόντρα στο γεγονός ότι τα περσινά εταιρικά κέρδη είχαν διαμορφωθεί σε εξαιρετικά υψηλά -και για αρκετούς μη επαναλαμβανόμενα στο ορατό μέλλον- επίπεδα, όλα δείχνουν ότι οι επιδόσεις των εισηγμένων εταιρειών κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο σημείωσαν διψήφιο ποσοστό αύξησης, πορεία που, έστω και με μειωμένους ρυθμούς, θα συνεχιστεί και μέσα στο δεύτερο μισό του 2024.
ΣEΛ. 13



Πονοκέφαλος… επί τοις εκατό
για τις ελληνικές βιομηχανίες



Στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων -πέραν αυτής που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- αποβλέπει η ελληνική βιομηχανία όχι μόνο για να περιορίσει το κόστος χρηματοδότησής της, αλλά και για να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα στο εξωτερικό, όπου η δραστική υποχώρηση της ζήτησης σε πολλούς κλάδους πιέζει τις εξαγωγές.
ΣEΛ. 12



ΔΕΗ: Τι φέρνει το πρώτο
data center με Damac Στα Σπάτα


Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει το σχέδιο της ΔΕΗ για ανάπτυξη, σε συνεργασία με ισχυρούς τεχνολογικούς παίκτες, μεγάλων data centers στην Ελλάδα, ενδεχομένως και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, με στόχο να καλύψει τόσο δικές της ανάγκες όσο και για την παροχή υπηρεσιών σε τρίτους και πελατολόγιο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣEΛ. 15



Το παρασκήνιο και τα πρόσωπα
πίσω από τη νέα Κομισιόν


Τα φαινόμενα καμιά φορά απατούν. Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι η νέα Κομισιόν. Τώρα που έκατσε η σκόνη και οι στοχευμένες διαρροές ότι υπήρξε ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, ότι τα χαρτοφυλάκια πήγαν στις κατάλληλες χώρες, ότι υπόσχεση προς την Ιταλία για μια μεγάλη θέση τηρήθηκε και ότι η νέα επιτροπή είναι ξεκάθαρα αντιρωσική, μιλούν τα λεγόμενα back offices της Επιτροπής, τα οποία μπορούν να δώσουν μια πιο καθαρή ανάλυση, αλλά και υλικό του τι προηγήθηκε των αποφάσεων που άλλαζαν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr