f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1377 9 - 13 Αυγούστου 2024


Έτοιμοι για Κύπρο

Τις βαλίτσες της για την Κύπρο ετοιμάζει η οικογένεια Σαράντη. Οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες που ελέγχουν τον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ευρέως γνωστό με το brand Όλυμπος, πρόκειται να εγκαινιάσουν το νέο τους εργοστάσιο στη Μεγαλόνησο.

Τα επίσημα εγκαίνια, όπως έμαθε η στήλη, θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Το εργοστάσιο, επένδυση άνω των 35 εκατ. ευρώ, που θα παράγει χαλούμι βρίσκεται την περιοχή Τσερίου της Λευκωσίας.

Εκτός από τη συγκεκριμένη μονάδα, η οικογένεια Σαράντη έχει αποκτήσει εδώ και μια διετία το 49% της κυπριακής εταιρείας Κουρούσιης που επίσης δραστηριοποιείται στην παραγωγή χαλουμιού.


Υψηλές επιδόσεις

Καλπάζει ο τουρισμός στην Τουρκία. Σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς ο αριθμός των επισκεπτών της αυξήθηκε κατά 13,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθε σε 26,1 εκατομμύρια. Τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό την ίδια περίοδο παρουσίασαν αύξηση κατά 9,3%, αγγίζοντας τα 23,7 δισ. δολάρια, με τη μέση ημερήσια δαπάνη ανά επισκέπτη στα 98 δολάρια.

Περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια Ρώσοι επέλεξαν την Τουρκία ως προορισμό διακοπών (άλλωστε στη συγκεκριμένη αγορά έχει περίπου το. μονοπώλιο λόγω των κυρώσεων της Δύσης). Ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών το πρώτο εξάμηνο ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια, ενώ τη χώρα επέλεξαν και 1,8 εκατομμύρια Βρετανοί.

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει βάλει ψηλά φέτος τον πήχη: έχει στόχο 60 εκατομμύρια επισκέπτες και 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Και όπως φαίνεται, μπορεί να τα πιάσει!



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr