,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1377 9 - 13 Αυγούστου 2024


  Το τριπλό κέρδος της ΔΕΗ
από το deal με Macquarie στη Ρουμανία


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι συνολικές χρηματικές διανομές (μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου) των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας θα διαμορφωθούν φέτος γύρω ή και πάνω από τα 4 δισ. ευρώ, έναντι 2,95 δισ. ευρώ το 2023.
ΣEΛ. 11



Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
της κατανάλωσης στο εξάμηνο



Τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε η Circana επιβεβαιώνουν τη διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης στα σούπερ μάρκετ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,1% σε 5,868 δισ. ευρώ, ο όγκος πωλήσεων σημείωσε άνοδο 2,9%, ενώ η μέση τιμή ανά προϊόν αυξήθηκε οριακά 0,1%, γεγονός που υποδηλώνει άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων σε ορισμένες κατηγορίες.
ΣEΛ. 7



Οι βασικοί άξονες του «λίφτινγκ»
στη φορολόγηση των επαγγελματιών


Αλλαγές στα κριτήρια τα οποία αφορούν το τζίρο, την «ηλικία» της επιχείρησης και τον αριθμό των εργαζομένων ως βασικές παραμέτρους προσδιορισμού του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, θα εξετάσει προς το τέλος Αυγούστου η κυβέρνηση προκειμένου το φθινόπωρο το υπουργείο Οικονομικών να νομοθετήσει το απαιτούμενο «λίφτινγκ».

ΣEΛ. 6



Το sell off στις αγορές και ο κίνδυνος
αυτοεκπληρούμενης προφητείας


Οι επενδυτές μεγαλοποιούν τους κινδύνους μιας κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά οι φόβοι τους θα μπορούσαν να γίνουν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία εάν οι κεντρικές τράπεζες αποτύχουν να περιορίσουν τις επιπτώσεις, προειδοποιούν οικονομολόγοι.

20


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr