f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1376 2 - 9 Αυγούστου 2024


Καλύτερα στην Αλβανία

Με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη χωριάτικη και τα ενοίκια των καταλυμάτων στη χώρα μας να έχουν πετάξει στον ουρανό, όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν την γειτονική Αλβανία για διακοπές. Μόνο πέρυσι, 667.565 Έλληνες επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στην Αλβανία. Μάλιστα ήταν 38% περισσότεροι απ' ό,τι το 2022. Συνολικά η Αλβανία δέχθηκε πέρυσι περισσότερους από 10 εκατομμύρια τουρίστες (+34,6% έναντι του 2022).

Οι Έλληνες είναι η τέταρτη πιο πολυπληθής τουριστική ομάδα μετά τους πολίτες του Κοσσόβου, τους Ιταλούς και τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, που έκαναν διακοπές στη γείτονα, όπως προκύπτει από report του ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα.


Μπουμπούνισε. πρόστιμα

Άστραψε και βρόντηξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβάλλοντας πρόστιμα 190.000 ευρώ συνολικά σε έξι μέλη του Δ.Σ. της Entersoft (μεταξύ αυτών ο CEO Αντώνης Κοτζαμανίδης και ο πρόεδρος Παντελής Νικολόπουλος), με αιτιολογία την παράβαση των κανόνων που αφορούν τη χειραγώγηση της αγοράς.

Πέτρα του σκανδάλου η περίφημη ανακοίνωση της 27ης Φεβρουαρίου, σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής με αφορμή δημοσιεύματα για συζητήσεις με επενδυτές. Τότε η διοίκηση της εταιρείας υποστήριξε ότι «ουδεμία σχετική ενημέρωση ή πληροφορία έχει περιέλθει εν γνώσει της εταιρείας και εξ όσων μας πληροφόρησαν οι μέτοχοί μας δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συμφωνία με οποιονδήποτε για την μεταβίβαση μετοχών της εταιρείας».

Λίγες ημέρες μετά (4 Μαρτίου) ανακοινώθηκε ότι οι βασικοί μέτοχοι πωλούν την πλειοψηφία των μετοχών σε fund συμφερόντων του ομίλου Γερμανού και ότι ακολουθεί δημόσια πρόταση.

Η στήλη έγκαιρα είχε στηλιτεύσει το γεγονός πως η διοίκηση δήλωνε άγνοια λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση, παρότι έξι μέλη του ΔΣ, μεταξύ αυτών ο CEO και ο πρόεδρος, περιλαμβάνονταν στους μετόχους που πούλησαν τη συμμετοχή τους! Εξ ου και θυμηθήκαμε τότε την ατάκα του Νίκου Σταυρίδη από την ταινία τα «Κίτρινα Γάντια»: «Τώρα πότε προλάβατε, πότε τα είπατε, ένας Θεός ξέρει». Κατά πώς φαίνεται, ανάλογες σκέψεις έκανε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και βρήκε την άκρη...



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr