,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1375 26 - 30 Iουλίου 2024


  Τα… καμπανάκια για τα εταιρικά κέρδη

Μετά την εξαιρετική περσινή κερδοφορία των εισηγμένων εταιρειών, όπου η αθροιστική τους επίδοση σκαρφάλωσε στα 10,5 δισ. ευρώ, με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η φετινή εξέλιξη των πραγμάτων. Από τη μια πλευρά, το ελληνικό ΑΕΠ κινείται για ακόμη μία χρονιά σε αξιοσημείωτα θετικό έδαφος (γύρω ή και πάνω από το 2%) και αναμφίβολα λειτουργεί ενισχυτικά στις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών.
ΣEΛ. 10



Τράπεζες: Υψηλά κέρδη και στο β΄ τρίμηνο,
ανεβάζουν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη



Κέρδη δευτέρου τριμήνου αντίστοιχα του πρώτου αναμένεται να ανακοινώσουν, το διάστημα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, προβαίνοντας ταυτόχρονα (η Πειραιώς το έχει ήδη πράξει) σε ανοδική αναθεώρηση καθοδήγησης για την κερδοφορία και το RoTE της φετινής χρονιάς.
ΣEΛ. 15



To powergame της Τουρκίας με
την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου


Τη γεωστρατηγική σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, για την οποία ενδιαφέρεται έντονα και το Ισραήλ, αναδεικνύουν τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα, νότια της Κάσου και της Καρπάθου.

ΣEΛ. 13



Υπ’ αριθμόν 1 απειλή για τις τράπεζες
η εργαλειοποίηση των αποθεματικών


Οι διαχειριστές αποθεματικών κεντρικών τραπεζών ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ασφάλεια των συναλλαγματικών τους περιουσιακών στοιχείων, επικαλούμενοι τον αυξανόμενο γεωπολιτικό κίνδυνο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα της UBS.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr