:: euro2day focus ::
 :: euro2day ::
 















Έτος 27o Αρ.Φύλλου 1375 26 - 30 Iουλίου 2024


«PAUSE»
ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ


Για ποιους λόγους το Χ.Α. καρκινοβατεί σε στενό εύρος τιμών και γιατί το φθινόπωρο αναμένεται θερμό

Η τάση στην αγορά και η εικόνα των εισηγμένων
ανά κατηγορία



Σε αντίθεση με τους περισσότερους Έλληνες που παίρνουν την άδεια των διακοπών τους τον Αύγουστο, το Χ.Α. έχει μπει ήδη μπει σε ρυθμούς καλοκαιρινής ραστώνης από τον Ιούνιο. Οι ελκυστικές αποτιμήσεις από τη μια πλευρά και μια σειρά αβεβαιοτήτων που δεν θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο καλοκαίρι από την άλλη, έχουν καθηλώσει εδώ και μήνες τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. σε ένα εύρος περιορισμένων διακυμάνσεων, παρά τις ανοδικές τιμές-στόχους των αναλυτών.

Η πλειονότητα των επενδυτών ούτε θέλει να ρευστοποιήσει τις θέσεις της σ' αυτή την χρονική περίοδο, αλλά ούτε και δείχνει διατεθειμένη να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη αγοράζοντας περισσότερες ελληνικές μετοχές.

Ο συνδυασμός αυτός έχει φέρει την καλοκαιρινή ραστώνη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ήδη από τον Ιούνιο. Οι κινήσεις των ξένων θεσμικών είναι φειδωλές, όπως επίσης και η κινητικότητα στη λεγόμενη «περιφέρεια»: Είτε επειδή απουσιάζουν οι ειδήσεις που θα μπορούσαν να ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα, είτε εξαιτίας του ότι τα σενάρια περί «οχημάτων» και περί μεγάλων επενδυτών από Ελλάδα και εξωτερικό που είναι πρόθυμα να βάλουν τα χρήματά τους σε εγχώρια εισηγμένα «περίπτερα» δεν φαίνεται να πείθουν πολλούς αυτό το χρονικό διάστημα.

Παρ' όλα αυτά, δεν λείπουν εκείνοι που αυτή την περίοδο χτίζουν θέσεις με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, πιστεύοντας ότι παρά τις όποιες ενδιάμεσες διακυμάνσεις, η μακρόχρονη ανοδική τάση του Χ.Α. βρίσκεται ακόμη σε ισχύ και ότι η αγορά απλώς έχει πατήσει προσωρινά «pause».





Back2Top

Διαβάστε το Cover Story στις σελίδες 10 - 11
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr