,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1374 19 - 23 Iουλίου 2024


  Πώς πλήττει και την Ελλάδα το χάος
της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας


Η μέγιστη τιμή ρεύματος το βράδυ της 17ης/7 στο ελληνικό χρηματιστήριο απογειώθηκε στα 759 ευρώ η μεγαβατώρα, δέκα φορές πάνω από την ελάχιστη το μεσημέρι, παραπέμποντας στις μαύρες μέρες της ενεργειακής κρίσης.
ΣEΛ. 13



Πληροφορική: Το «bonus» στο Χ.Α.
από τα deals Entersoft και Epsilon Net



Με το επιχείρημα των ανοδικών προσδοκιών για τα οικονομικά αποτελέσματα της επόμενης τριετίας, αλλά και βασιζόμενοι στους δείκτες αποτίμησης μεγάλων deals που έλαβαν χώρα μέσα στο 2024, πολλοί είναι οι βασικοί μέτοχοι εισηγμένων ομίλων πληροφορικής οι οποίοι θεωρούν ως υποτιμημένες τις τρέχουσες τιμές των εταιρειών τους στο ταμπλό του Χ.Α.
ΣEΛ. 10



Χαμηλά ο πήχης για το «πακέτο ΔΕΘ»,
τα μέτρα που έχουν κλειδώσει


«Μάλλον θα απογοητεύσω όσους περιμένουν πακέτο παροχών…». Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, έστειλε για ακόμη μία φορά μήνυμα περιφρούρησης των δημοσιονομικών στόχων με παροχές μετρημένες εντός ασφαλών περιθωρίων. Το επόμενο έτος ο προϋπολογισμός θα στοχεύει και πάλι σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ αλλά επιπρόσθετα ενεργοποιούνται οι δεσμεύσεις του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας, που ορίζουν μέγιστο όριο αύξησης των καθαρών πρωτογενών δαπανών για κάθε χώρα της Ε.Ε.

ΣEΛ. 7



Contrarian στοίχημα υπέρ
των τραπεζών του ευρωπαϊκού Νότου


Μια φορά και έναν καιρό, σε μια περίοδο χάους, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία είχαν γίνει γνωστές με το καθόλου κολακευτικό ακρωνύμιο «PIIGS» (από τα αρχικά της κάθε χώρας στην αγγλική γλώσσα, ή «γουρούνια»). Τα υπερβολικά κρατικά χρέη και τα «κόκκινα» δάνεια στα τραπεζικά τους συστήματα τότε απειλούσαν το μέλλον του ευρώ.

26


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr