f
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1373 12 - 16 Iουλίου 2024


Σε καλή μεριά

Τίμημα 48 εκατ. ευρώ έλαβε η Εθνική Ασφαλιστική από την πώληση του ιστορικού της ακινήτου επί της οδού Κοραή 4 και Σταδίου 30.

Δεν αναφέρεται ο αγοραστής, αλλά η Dimand φρόντισε ήδη να ανακοινώσει την απόκτησή του με σκοπό την αναβάθμιση και μεταπώληση με το κλειδί στο χέρι στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στα αξιοσημείωτα ότι η μεταβίβαση του ακινήτου από την Εθνική Ασφαλιστική ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου 2024.


Το μέγεθος. μετράει

Στα μεγάλα. ψάρια έχει επικεντρωθεί ο ανταγωνισμός σε ό,τι αφορά τις χορηγήσεις νέων δανείων, με ζητούμενο για τον κλάδο την πιστωτική επέκταση. Το συμπέρασμα προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδoς για τα επιτόκια στις νέες χορηγήσεις, που κινούνται σε πτωτική τροχιά.

Όπως φαίνεται από την ανάλυση της κεντρικής τράπεζας, όμως, η μείωση στο κόστος χρήματος εστιάζεται στα δάνεια που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το μέσο επιτόκιο υποχώρησε 69 μονάδες βάσης τον Μάιο, στο 5,25%, ενώ είχε υποχωρήσει επιπλέον 30 μονάδες βάσης τον Απρίλιο.

Αντίθετα, σε δάνεια κάτω των 250.000 ευρώ τον Μάιο καταγράφηκε αύξηση επιτοκίων, κατά μέσο όρο 5 μονάδες βάσης, παρότι τον Απρίλιο είχε προηγηθεί νέα άνοδος του κόστους χρήματος κατά 49 μονάδες βάσης!

Το μέγεθος. μετράει και στο κόστος χρηματοδότησης!



Back2Top


Περισσότερα σχόλια στη σελίδα 2 - 3
στο τεύχος που κυκλοφορεί

   
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr