,mn0 :: euro2day focus ::
 :: euro2day ::















Έτος 27ο Αρ.Φύλλου 1373 12 - 16 Iουλίου 2024


  Ο τουρισμός στη μάχη των... άκρων

Το στοίχημα των… δύο άκρων καλείται να κερδίσει φέτος ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος, παρά τις όποιες αρρυθμίες στην έναρξη της σεζόν, φαίνεται να διατηρεί το θετικό τέμπο του 2023 και να θέτει τις βάσεις για την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ.
ΣEΛ. 15



Ασφαλιστικές: Προβληματίζει
η εικόνα στην αγορά



Κλίμα προβληματισμού επικρατεί στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς, παρά τις σημαντικές νέες αυξήσεις τιμολογίων στις οποίες έχουν προχωρήσει φέτος, το λειτουργικό περιθώριο κέρδους τους εξακολουθεί να διατηρείται σε χαμηλά -και σε ορισμένες περιπτώσεις αρνητικά- επίπεδα.
ΣEΛ. 13



Wood: Ανάπτυξη 2,8% στην Ελλάδα
το 2024, αλλά με αστερίσκους


H Wood & Company επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει βγει από τη μακρά οικονομική περίοδο προσαρμογής που προκλήθηκε από τη δημοσιονομική κρίση του 2010. Εκτιμά αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ σε περίπου 3%, υποστηριζόμενο από τη βελτίωση των ισολογισμών του ιδιωτικού τομέα και την ευνοϊκή χρηματοοικονομική θέση του δημόσιου τομέα, η οποία κρατά το κόστος δανεισμού σε μέτρια επίπεδα.

ΣEΛ. 6



Η Ευρώπη χρειάζεται πέντε
χρόνια ριζοσπαστικών αλλαγών


Αν και το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών στη Γαλλία έφερε τα πάνω κάτω στη δημοκρατική ζωή, το κέντρο βάρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τελικά δεν μετακινήθηκε πολύ. Ωστόσο, το νέο ευρωπαϊκό εκτελεστικό σώμα πρέπει να προετοιμαστεί για μείζονες αναταράξεις στο κοντινό μέλλον.

29


Back2Top


Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί

 
Copyright © 2002-2017, Media2day Εκδοτική Α.Ε. :: Ταυτότητα :: Επικοινωνία :: Οροι Χρήσης :: www.euro2day.gr